Decoratie-ideeën

Versier met krijtverf

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we met je praten over krijtverf klinkt het misschien niet als veel voor je, maar als we je vertellen dat we je gaan vertellen over krijtverf, dan weet al waar we het over hebben Deze verf is om verschillende redenen en voordelen behoorlijk populair geworden, maar vooral vanwege de zijdezachte, matte afwerking die het aan oppervlakken geeft.

Dit soort verf wordt vaak gebruikt voor decoraties in vintage en romantische stijlen, en het heeft een vrij breed scala aan kleuren. We leggen uit wat krijtverf is en het gebruik ervan, zodat je het kunt opnemen in je volgende doe-het-zelf-project.

Wat is krijt schilderen

Dit is een natuurlijke verf zonder acrylverf die afkomstig is van krijt. Krijt zou in dit geval het belangrijkste ingrediënt van deze verf zijn en degene die hem onderscheidt van andere verven die met chemicaliën zijn gemaakt. Door deze grote hoeveelheid krijt is het ideaal voor meubels, omdat het vooral op deze houten oppervlakken wordt gebruikt. Het krijt laat het meubel ademen en behoudt zijn authenticiteit, zachtheid en textuur en zijn porositeit. Hoewel basiskrijtverf beter is voor meubels, zijn er andere versies die dezelfde afwerking hebben en kunnen worden gebruikt op muren, in vochtige ruimtes en zelfs buitenshuis. Ze voegen UV-filters of vochtbestendigheid toe aan deze verven.

Op welke oppervlakken kan het worden gebruikt

In verreweg de meeste gevallen is krijtverf aangewezen voor houten meubelenOmdat het gemaakt is met krijt, is het ideaal voor hout, omdat het laat ademen en de textuur van het hout behoudt, en omdat het natuurlijk is, hoeven we geen voorafgaande behandeling uit te voeren.

Er zijn echter veel mensen die deze verf op muren willen gebruiken, in ruimtes zoals de badkamer, waar er vocht is, of buiten. Bij dit type verf worden naast krijt ook filters of andere ingrediënten aangebracht, waardoor de verf buiten andere eigenschappen krijgt zoals waterafstotendheid of weerstand tegen UV-filters.

Voordelen van krijtverf

Deze verf heeft het grote voordeel dat geen chemicaliën of giftige componenten bevat zoals de overgrote meerderheid van verven, dus het is ideaal voor kinderkamers of voor mensen die eco - vriendelijk. Het kan op allerlei ondergronden worden aangebracht en het verspreidt zich enorm. Omdat het natuurlijk is en uit krijt bestaat, kan het probleemloos in slecht geventileerde ruimtes worden aangebracht.Daarnaast is het een verfsoort met een zeer mooie zijdematte finish, die erg geliefd is voor vintage decoraties. Een ander voordeel dat moet worden benadrukt, is dat het meubilair geen voorafgaande behandeling van het hout hoeft uit te voeren, zoals het gronden of schuren van de oppervlakken. Kan worden gebruikt zoals het is op hout.

Krijtverf gebruiken

Je hoeft niets speciaals te doen bij het gebruik van de krijtverf op de meubels Over het algemeen moet de ondergrond schoon en stofvrij zijn. Het wordt zonder primer op het hout aangebracht. Je hoeft het oppervlak niet eens te schuren. Normaal gesproken worden twee verflagen gebruikt voor een betere afwerking. Een goede zaak van deze verf is dat als er onvolkomenheden verschijnen, je een beetje verf kunt aanbrengen zonder bang te hoeven zijn voor dat vlekkerige effect.

Beschermen met was

Wanneer de krijtverf volledig is opgedroogd en we de toon hebben bereikt die we willen, moeten we verzegelen en de meubels beschermen met was Dit zal de verf zo beschermen dat het langer bestand is tegen dagelijks gebruik. Deze wassen zijn bijenwas en worden meestal met een kwast aangebracht. Ze zijn transparant om de toon van de krijtverf niet te veranderen, maar om het een meer vintage look te geven, worden ze soms gebruikt met bruine afwerkingen.

Geschikte stijlen voor krijtverf

Dit type verf met een matte afwerking wordt meestal gebruikt in de vintage stijl Shabby chic heeft ook de neiging om deze kleur verf op hun meubels te hebben, en zelfs de Scandinavische stijl met de pasteltinten. Pastelkleuren en -tonen en matte afwerkingen zijn ideaal voor het decoreren van meubels in deze stijlen.

Kleuren bij krijtschilderen

In dit krijtschilderij vinden we een grote reeks kleuren verkrijgbaar in de winkels. Wit, ruwe en basistinten worden meestal gebruikt, evenals grijstinten en zachte pasteltinten. In ieder geval, als we niet de exacte toon vinden waarop we de meubels willen schilderen, hebben we een andere mogelijkheid. We kunnen de kleur van de originele krijtverf veranderen door deze te mengen met de tubes acrylverf, om nieuwe tinten te krijgen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: