Decoratie-ideeën

Decoratie met zoutlampen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Zoutlampen zijn ongetwijfeld een goede attractie in huisdecoratie, voor elke kamer. Himalaya zoutlampen zijn vooral bekend om hun unieke schoonheid in de kleuren roze en oranje. Maar ook de versiering met zoutlampen heeft alsof dat nog niet genoeg is, bvoordelen die verder gaan dan wat op het eerste gezicht lijkt.

Het zijn meestal elementen die in badkamers, slaapkamers of woonkamers worden geplaatst om een ontspannen en rustige sfeer te bevorderen. Zoutlampen hebben gezondheidsvoordelen, dus je kunt er niet alleen van genieten als onderdeel van je decoratie, maar je kunt het ook doen om je gezonder te voelen door ze op tafel te zetten in je huisdie je het leukst vindt .Als je niet weet hoe je moet decoreren of wat zoutlampen in je huis moet gebruiken, lees dan verder.

Wat is een zoutlamp (of Himalaya lamp)

Typische zoutkristallen zijn meestal helder of wit, maar Himalayazout is snel te herkennen aan de roze, roodachtige of oranje kleur. Het is zo'n karakteristieke zoutvariëteit omdat het van nature voorkomende mineralen bevat, evenals een kleine aanwezigheid van ijzeroxide, wat het zo'n onderscheidend kleuraccent geeft.

Traditioneel gewonnen in de Punjab-regio van Pakistan, ontleent roze Himalayazout zijn naam aan de bergketen die zich uitstrekt over de grenzen van Pakistan, India, Nepal, Bhutan en China. Hoewel het een regionale naam heeft, kan het zout dat tegenwoordig op de markt is ook uit Polen of Iran komen.

Om deze prachtige lamp te creëren, wordt een zoutkristal gebruikt dat van binnen is uitgehold en een gloeilamp wordt geplaatst die kan worden geplaatst waardoor het licht dat uitstra alt door het zout heen stra alt, waardoor het hele verblijf een unieke gloed krijgt.Het is een vrij zwak licht, dus het verbetert een rustige omgeving, vol harmonie en ontspanning.

Voordelen voor jou van decoreren met een zoutlamp

Veel mensen zijn er vast van overtuigd dat zoutlampen grote voordelen hebben voor je gezondheid, van het zuiveren van de lucht tot het verbeteren van je humeur. Hoewel er geen wetenschappelijk bewezen voordeel is, ontdek toch enkele voordelen die je kunt hebben met dit type lamp in huis.

Schoon de lucht

Zout absorbeert watermoleculen, dus velen geloven dat deze lampen water in de lucht absorberen, dat stof, pollen en verontreinigende stoffen met zich meebrengt. Deze deeltjes worden gevangen in het zout wanneer het water terug in de lucht verdampt. Filtratie van deze deeltjes kan helpen geuren te verminderen en kan zelfs astma- en allergiesymptomen helpen verminderen.

Verhoogt het energieniveau

Van zoutlampen wordt aangenomen dat ze negatieve ionen genereren, die ze bestrijden met de positieve ionen die zich al in de atmosfeer bevinden. Positieve ionen kunnen de bloedstroom en zuurstof naar de hersenen verminderen, wat uw energie kan afvoeren, slaapverlies kan veroorzaken, uw concentratie en productiviteit kan verminderen en u zich ook slechter kan laten voelen. In plaats daarvan, met een zoutlamp in je kamer, kan dit drastisch verbeteren.

Neutraliseert elektromagnetische straling

Dit soort straling is afkomstig van de elektronica die onze huizen vult (televisies, computers, mobiele telefoons, elektrische apparaten, consoles). Blootstelling aan elektromagnetische straling heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid, van vermoeidheid tot een verzwakt immuunsysteem. De negatieve ionen die afkomstig zijn van zoutlampen zouden deze straling helpen neutraliseren.

Hoe decoreer je met zoutlampen in je huis

Om te profiteren van de homeopathische voordelen van deze lampen, plaatst u er een ergens waar u veel tijd doorbrengt. Vergeet niet dat elektronica samen met zoutlampen in de buurt u helpen de elektromagnetische straling te verminderen die wordt verspreid door jouw huis. Je kunt een zoutlamp in de buurt van je televisie of computer in je kantoor plaatsen.

Andere belangrijke plekken in huis om een zoutlamp te plaatsen, kunnen op een bijzettafeltje naast de bank zijn (waar je veel tijd doorbrengt met tv kijken), op je nachtkastje (direct naast het bed om je slapen), in de buurt van een ruimte waar u werkt of studeert, zoals uw bureau aan huis.

Zoutlampen creëren Zen-zones in je huis, met een natuurlijke en vrij Boheemse stijl, hoewel ze ook een decoratief accent zijn dat je niet onverschillig zal laten.Je hoeft echter geen bohemien te zijn om te decoreren met zoutlampen. Deze lampen hebben een zeer opvallende kleur maar zijn tegelijkertijd ontspannend en zijn meestal klein van formaat, zodat ze passen bij elke stijl van decoratie. Je kunt ook een zoutlamp laten uitschakelen (niet aangesloten) alleen voor decoratie.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: