Decoratie-ideeën

Hoe de gootsteen thuis te ontstoppen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is heel normaal dat de gootsteen na verloop van tijd verstopt raakt, waardoor er een zeer onaangename geur door het hele huis ontstaat. De voedselresten die zich in de leidingen ophopen, zorgen ervoor dat ze op middellange en lange termijn verstopt raken. In de meeste gevallen bellen mensen meestal een loodgieter om het probleem op te lossen. Hoewel het in eerste instantie nogal ingewikkeld lijkt om op te lossen, is het iets dat u zelf kunt doen en een goede geldbedrag onderweg. Meteen daarna leg ik je op een hele makkelijke en simpele manier uit hoe je de gootsteen ontstopt en het probleem van de verstopte afvoer oplost.

In het geval dat uw gootsteen volledig verstopt is door vuil dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt, moet u dit probleem oplossen met behulp van een ontstopper. Eerst moet je de gootsteen met water vullen en de stop plaatsen. Verwijder dan de stop en begin te zuigen met de zuiger totdat de afvoer volledig ontstopt is. Als dit niet werkt, zoek dan naar de sifon onder de gootsteen. Dit stuk bevindt zich in het onderste gedeelte van de gootsteen en heeft de vorm van een elleboog. Verwijder de stop die erop zit en zet er een emmer onder om te voorkomen dat er water in de keuken komt te staan.

Als je de plug verwijdert, moet alles wat de afvoer verstopt, samen met wat water eruit vallen. Als u ziet dat de leiding nog steeds verstopt is en het water niet doorlaat, kunt u een draad pakken om te proberen de verstopping weg te duwen en de leiding volledig vrij te laten en zonder iets te blokkeren.Mocht de gootsteen desondanks toch helemaal verstopt zijn dan kun je ervoor kiezen om de sifon te demonteren en te kijken of de verstopping veel ernstiger is dan op het eerste gezicht lijkt. Deze stap kan iets gecompliceerder zijn, omdat je een aantal basisbegrippen van sanitair moet hebben.

Huismiddeltjes om de gootsteen schoon te maken

Het kan gebeuren dat ondanks het gebruik van de plunjer en het volledig demonteren van de sifon, de gootsteen nog steeds volledig verstopt is en niet al het water vrij laat circuleren. In dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om wat soort vrij effectief huismiddeltje en dat zal je zeker helpen om zo'n probleem in de gootsteen op te lossen. Let op enkele huismiddeltjes om het probleem met de afvoer van de gootsteen op te lossen:

  • Je moet te allen tijde voorkomen dat je gebruikte olie en etensresten door de gootsteenafvoer gooit. Als je voedsel weggooit, verzamelt zich alleen vuil op de wanden van de afvoer, waardoor er een grote verstopping in de leidingen ontstaat. Je moet eraan wennen om de etensresten in de prullenbak te gooien en de olie die je niet meer gaat gebruiken in speciale bakjes daarvoor.
  • In het geval dat je gootsteenleidingen verstopt zijn en regelmatig verstopt raken, kun je een huismiddeltje maken op basis van zuiveringszout en water wat echt effectief is bij het verwijderen van allerlei soorten vuil dat zich in de afvoer heeft opgehoopt.
  • Nog een heel eenvoudig huismiddeltje om te maken en dat is echt effectief als het gaat om het ontstoppen van de gootsteen, bestaat uit het opwarmen van een pan met water en zout en een scheutje azijn. Voeg het water toe via de gootsteen en binnen een paar minuten zul je zien hoe het verstoppingsprobleem is verdwenen.
  • Als je gootsteen verstopt is en hierdoor stinkt, probeer een beetje cola frisdrank toe te voegen. Met dit geweldige huismiddeltje kun je de hele gootsteen ontstoppen en vergeet nare luchtjes.

Als het ondanks de geweldige en effectieve huismiddeltjes onmogelijk is om de gootsteen te ontstoppen, kun je een ander chemisch product gebruiken dat werkt als een krachtige ontstopping van de gootsteen. Koop degene waarvan u denkt dat deze het meest betrouwbaar en geschikt is en giet wat van dat product in de gootsteen. Laat het een nacht intrekken en open de volgende ochtend de kraan om te controleren of het product heeft gewerkt en het probleem is opgelost. Ik weet zeker dat op deze manier de afvoer ontdaan is van al het vuil en de gootsteen weer in perfecte staat is.

Ik hoop dat je goed hebt geluisterd naar al deze heerlijke huismiddeltjes die ik hierboven heb genoemd en dat het je lukt om zelf de gootsteen in je huis te ontstoppen zonder een loodgieter te hoeven bellen.Zoals je hebt gezien, heeft het geen complicaties en kun je het zonder hulp van iemand anders doen. Op deze manier kun je goed geld besparen en de gootsteen in perfecte staat hebben zonder enige vorm van probleem.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: