Decoratie-ideeën

Opklapbare bureaus om ruimte te besparen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Bureau's zijn onmisbaar in veel huizen. Het aantal mensen dat thuiswerkt neemt toe en administratieve handelingen voeren we steeds vaker vanuit huis uit via de computer. Bovendien is het erg praktisch voor iedereen die zich voorbereidt op examens om een eigen oppervlak te hebben om hun studiemateriaal te ordenen.

We hebben echter niet altijd onze eigen ruimte om het te installeren. Bij dergelijke gelegenheden is het gebruikelijk om ruimte uit de slaapkamer of woonkamer te "stelen" om het bureau te vinden. De taak is niet altijd gemakkelijk; wanneer de ruimte krap ishet is vooral belangrijk om je vindingrijkheid aan te scherpen en in te zetten op alternatieve oplossingen zoals opklapbare bureaus.

De vouw- en klapbureaus worden het beste alternatief wanneer de beschikbare ruimte in ons huis beperkt is. Ze zijn ook een geweldige oplossing voor iedereen die denkt dat het niet praktisch is om permanent een ruimte toe te wijzen aan een meubelstuk dat niet regelmatig zal worden gebruikt. Voel je je geïdentificeerd met een van deze gevallen?

Er zijn verschillende oplossingen op de markt om dit probleem op te lossen: eenvoudige klaptafels, bureaus aan de muur, opvouwbare en zelfs opties geïntegreerd in andere meubels, zoals kleerkasten of planken . De beschikbare ruimte en de behoeften van ieder van ons zullen doorslaggevende factoren worden bij de keuze voor het een of het ander. We analyseren ze apart!

Opklaptafels

Vouwtafels zijn het gemakkelijkste alternatief van hoeveel we er vandaag overwegen.Ze zorgen ervoor dat u ruimte bespaart of met andere woorden geen onnodige ruimte inneemt terwijl u ze niet gebruikt. Bevestigd aan de muur, zijn ze de meest geschikte optie voor degenen die het niet dagelijks gebruiken en niet veel kantoorbenodigdheden verzamelen.

Het is ook een eenvoudig en voordelig voorstel. Je kunt het zelf! Je hebt alleen een bord, twee vouwvierkanten, wat pluggen, wat schroeven en een boor nodig. Je kunt een eenvoudige stap voor stap zien in deze video van David Gerard. Je kan het ook aanpassen aan een bestaande decoratie met de juiste materialen en kleuren.

Dit type bureau kun je in de keuken plaatsen, zodat de tafel ook gebruikt kan worden voor het ontbijt. De logeerkamer is een andere geweldige ruimte die we dubbele functionaliteit kunnen geven met een tafel van dit type. Daarnaast zijn de klaptafels erg praktisch in de kinderkamer terwijl ze nog klein zijn, zodat ze geen ruimte verliezen voor vuur.Vanwege zijn eigenschappen kun je hem zelfs in de gang installeren.

Wandbureaus

Wandbureaus zijn completer. Ze compenseren de opslagtekortkomingen die het vorige alternatief had. Als? We hebben planken en kleine lades opgenomen in het ontwerp, zodat we documenten en kantoorbenodigdheden kunnen ordenen. Ze blijven ons echter ruimte besparen; waardoor de vloer vrij blijft.

De grote verscheidenheid aan bestaande ontwerpen op de markt maakt dit alternatief ook een van de meest aantrekkelijke. Je vindt wandbureaus in verschillende materialen, afwerkingen en kleuren. Die van natuurlijk hout zijn het populairst en onder deze wordt de markt gedomineerd door die van Scandinavische stijl Als je op zoek bent naar een trendy bureau, kies er dan een van licht hout met minimalistische lijnen zoals degene die we je laten zien.

Afhankelijk van de kleur van het hout en de lijnen van het bureau, zullen we een min of meer stijl bereiken hedendaags of rustiek Er zijn ook andere, modernere opties op de markt , gemaakt met synthetische materialen en met een glanzende afwerking, ideaal voor het decoreren van moderne huizen en kinderkamers.

Geïntegreerde opklapbare bureaus

Het derde alternatief stelt ons voor om het bureau in een ander meubelstuk te integreren. In de slaapkamer kunnen we het integreren in de kleerkast, waardoor we geen extra ruimte nodig hebben om het te plaatsen. Het bureau zal nauwelijks bruikbare kastruimte innemen en als we het niet gebruiken zal het onopgemerkt blijven. Op deze manier zullen we bereiken dat de visuele ruis minder is in die kamer, wat zal bijdragen aan het creëren van een groter gevoel van orde.

We kunnen het bureau ook integreren in een boekenkast. Het is een fantastische optie als we denken aan een woonkamer of een multifunctionele ruimte waarin zo'n opbergsysteem altijd handig is. Bovendien hebben we voldoende ruimte om documentmappen op te slaan als we ermee werken.

Elk van de alternatieven die we je vandaag laten zien, kan de behoefte aan een werk- of studieruimte oplossen zonder nuttige ruimte uit de kamer te stelen. Om de meest geschikte te kiezen, zullen we onze behoeften rustig moeten analyseren en onszelf enkele vragen moeten stellen: gaan we het bureau dagelijks gebruiken?, verplaatsen we veel papier als we werken?, welke kamer is het ideaal om te plaatsen het?, hoeveel ruimte hebben we ervoor?

Het beantwoorden van die vragen zal ons meer bewust maken van wat op de lange termijn praktischer voor ons zal zijn. Zodra het meest geschikte voorstel is gekozen, is het tijd om door verschillende catalogi te bladeren en verschillende opties binnen ons budget te overwegen. Houd er rekening mee dat de geïntegreerde opties bijdragen aan uw budget.

Zijn vouwbureaus iets voor jou?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: