Decoratie-ideeën

Originele decoratie met vintage naaimachines

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De wereld van ambachten en recycling is een trend die we bij vele gelegenheden in decoratie hebben gezien. In dit geval verwijzen we naar de oude naaimachines, de machines die onze grootmoeders gebruikten en die tegenwoordig niet meer worden gebruikt om te naaien, maar die, omdat ze zo goed bewaard zijn gebleven, op heel verschillende manieren zijn hergebruikt.

We zullen verschillende ideeën zien over hoe je een originele decoratie kunt maken met vintage naaimachines. Als je zo'n mooie oude naaimachine hebt, kun je hem hergebruiken om ruimtes met een vintage stijl en veel creativiteit in te richten.Natuurlijk zijn ze een element dat is geherwaardeerd als decoratief stuk voor ruimtes die een vintage tintje willen.

Decoratieve naaimachine

Als je die mooie naaimachine geen jota wilt veranderen, kun je altijd geef hem een likje verf, vernis het hout en laat het een hoek van de kamer alleen thuis. Het is een van die vintage elementen die bijna zonder enige retouchering alles een meer gastvrije uitstraling geven. Een uniek stuk dat we moeten behouden, aangezien het zeer decoratief is in elke kamer, en zonder praktische reden, alleen esthetisch.

De overgrote meerderheid van de naaimachines is in de vergetelheid geraakt. Wie heeft er niet de oude Singer of Alfa naaimachines gezien. Ze zullen dus zeker wat werk nodig hebben om die hernieuwde aanraking terug te krijgen. Tegenwoordig worden er veel ambachten mee gemaakt. Van het herstellen van de originele kleuren tot het schilderen in de meest ongebruikelijke tinten, zoals die machine in rood, of het toevoegen van een blad in een ander materiaal dan traditioneel hout, om hun stijl te vernieuwen.

Naaimachine draaide eettafel

Voor wie iets wil doen met oude naaimachines, er zijn tal van ideeën beschikbaar. In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt de mooie metalen voet gebruikt om nieuwe tafels te maken, met een zeer originele vintage stijl. Deze eettafels hebben de voet van de machine behouden en het blad toegevoegd. Zo hebben ze de juiste vintage touch aan hun eetkamer gegeven. De mix van moderne stoelen en een blad in een ander materiaal maakt het origineler.

Er zijn verschillende stijlen die kunnen worden gecombineerd met tafels gemaakt met een vintage naaimachine voet. We verwijzen naar rustieke, vintage en industriële stijlen. In alle zijn de oude elementen welkom, en als die ook origineel zijn, veel beter. Het past ook in de industriële esthetiek dankzij het materiaal en het feit dat het een werkmachine was.

Kantoornaaimachine

Voor de verbouwing van het thuiskantoor kunnen we ook deze naaimachines gebruiken. In dit geval hebben ze kantoren gecreëerd met een eclectische stijl waarin ze verschillende elementen mixen. Een naaimachinevoet met een houten plank om een originele kantoortafel en stoelen te creëren met een moderne of klassieke stijl. Vergeet niet dat mixen aan de orde van de dag zijn en dat we ons kantoor kunnen voorzien van alle elementen en stijlen die we willen.

Als je een kleine werkruimte over hebt met de voet van de tafel, kun je altijd doen zoals in het tweede geval, waarin het voor één uiteinde is gebruikt. De metalen stoelen hebben een moderne stijl maar matchen qua materiaal.

Naaimachine als spoelbak

In dit geval hebben we al wat meer werk nodig en waarschijnlijk een professional om ons te helpen maak een gootsteen van een naaimachine Het idee is hetzelfde. We gebruiken de voet als basis van het bassin en voegen het bovenste deel toe. Het is ongetwijfeld een ideaal meubelstuk voor een vintage badkamer of voor een rustieke badkamer. Zelfs voor een moderne badkamer waarin we een vleugje originaliteit willen. In het geval van de gootsteen met de zwarte voet hebben ze ook gebruik gemaakt van het bovenste houten deel van de naaimachine.

Naaimachine in de hal

Deze naaimachines kunnen ook worden gebruikt om een eenvoudige bijzettafel te maken In dit geval zijn ze gebruikt in de entreeruimte. Ze zijn geschilderd in zwart of wit, afhankelijk van de smaak van elk huis, en hebben een hal met vintage charme gecreëerd. In het bovenste gedeelte zijn details toegevoegd in dezelfde stijl van weleer en is een originele en zeer bijzondere entree gerealiseerd.

Naaimachine geschilderd in vrolijke tinten

We eindigen met enkele oude naaimachines die opnieuw zijn uitgevonden met een veel nieuwere en actuelere stijl. In machines vinden we normaal gesproken zwart als de originele toon, maar bij veel gelegenheden willen we dit stukaanpassen aan de decoratie van ons huis of gewoon aan de huidige trends. Welnu, in dit geval hebben ze besloten om de voet van de machines in felle kleuren te schilderen. Hemelsblauw in het ene geval en turkooisgroen in het andere, om veel originelere en opvallendere stukken te krijgen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: