Decoratie-ideeën

Ikea jaloezieën, dimmen het licht en zorgen voor privacy

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Gordijnen, jaloezieën, Japanse panelenze stellen ons allemaal in staat om het licht van buitenaf te filteren en bieden ons privacy in huis. Ieder doet het echter op een andere manier, via verschillende installatie- en openingssystemen. We hebben het gehad over de Japanse gordijnen en panelen, maar niet over de eigenschappen van de jaloezieën.

De rolgordijnen van Ikea zijn een praktisch en voordelig alternatief voor het aankleden van ramen en balkons. Samengesteld uit één stuk, worden ze verticaal verzameld, in tegenstelling tot Japanse gordijnen en panelen.Ze zijn erg goedkoop en worden aangeboden in zo'n verscheidenheid aan ontwerpen dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan elk type kamer.

Met jaloezieën van IKEA kunnen we een barrière trekken tussen de buitenkant en de binnenkant van ons huis. Ze helpen ons de hoeveelheid licht te reguleren die een bepaalde kamer binnenkomt en beschermen ons tegen nieuwsgierige blikken. Ze zijn dan ook een praktische oplossing om in elke ruimte een aangename sfeer te creëren.

Algemene kenmerken van Ikea-jaloezieën

Zoals we al zeiden, is het gordijn "een gordijn uit één stuk, dat verticaal wordt verzameld" Dit is hoe de RAE het definieert en alle ontwerpen die Ikea voorstelt ons in zijn nieuwe catalogus. Ontwerpen die ook veel andere kenmerken gemeen hebben:

 • Filtert licht en vermindert reflecties op het tv- en computerscherm.
 • Voorkomt dat de binnenkant van de kamer van buitenaf wordt gezien.
 • Kan binnen of buiten aan een raamkozijn of aan het plafond worden gemonteerd.
 • Het rolt langzaam en stil dankzij de soft close-functie.
 • Het sluitmechanisme vereist geen veters om de veiligheid van uw kinderen te garanderen.

Ikea-winkels: voor- en nadelen

De verankeringssystemen voor jaloezieën zijn tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger, waardoor we ze gemakkelijk kunnen installeren Het is slechts een van de voordelen van jaloezieën ten opzichte van andere alternatieven, samen met andere hebben betrekking op onderhoud en veiligheid. Maar het zijn niet allemaal voordelen, jaloezieën hebben ook enkele nadelen.

Voordelen:

 • De verankeringssystemen zijn eenvoudig, waardoor een installatieproces binnen handbereik mogelijk is
 • Eenvoudig onderhoud; ze kunnen worden schoongemaakt met een doek die is bevochtigd met een milde zeepoplossing.
 • Betaalbaar, binnen handbereik
 • Ze zijn veilig voor kinderen; de trekkoorden van het sluitsysteem zijn verborgen of verdwijnen.
 • Grote verscheidenheid aan ontwerpen en daarom gemakkelijk aan te passen aan een bestaande decoratie.

Nadelen:

 • Ze kunnen een obstakel zijn om de ramen die uitkomen in de kamer te openen en te sluiten.
 • Omdat ze opgerold kunnen worden, hebben ze een hoogte van 25 cm nodig. ongeveer, van het raam tot aan het plafond.
 • Ze zijn niet compatibel met sommige zeer stijve stoffen. Dan kunnen we ze niet altijd in de stof maken die we willen.

Ikea Blinds: Design

Jaloezieën helpen ons niet alleen de hoeveelheid licht die het huis binnenkomt te reguleren en bieden ons de privacy die we nodig hebben, maar hebben ook een belangrijke esthetische functie Ze kleden de ramen van ons huis en hebben een grote invloed op de algemene esthetiek van de kamer, wat bijdraagt aan dezelfde tijdelijkheid.

Ikea presenteert in zijn catalogus een grote verscheidenheid aan ontwerpen met verschillende kenmerken. Een van Ikea's meest populaire en goedkoopste rolgordijnen is 'Tupplur', een rolgordijn met een speciale coating die de doorgang van licht totaal voorkomt. Zeer geschikt in multimediaruimtes waar we duisternis willen aanbrengen.

Skogsklöver en Hoppvals zijn, in tegenstelling tot de vorige, jaloezieën die wel licht van buiten binnenlaten. Skogsklöver is een discrete jaloezie die het licht van buitenaf filtert en een aangename sfeer in de kamer creëert.Hoppvals v alt op door zijn vermogen om lucht vast te houden in de honingraatstructuur, waardoor een isolatielaag ontstaat die ons kan helpen besparen op verwarming.

Kleuren en patronen

Ikea jaloezieën zijn verkrijgbaar in maximaal vijf kleuren: wit, beige, blauw, grijs en zwart. Neutrale kleuren, zeer veelzijdig, gemakkelijk aan te passen aan elke kamer. De meeste hebben effen ontwerpen, maar er zijn een paar uitzonderingen in de catalogus met gedrukte motieven.

Ikea presenteert als nieuwigheid een ontwerp dat, net als Tupplur, een speciale coating heeft die de doorgang van licht volledig voorkomt. Het is een modern rolgordijn met geometrische patronen in grijstinten op een witte achtergrond. Het presenteert ook een gedrukt ontwerp, hoewel subtiel, het Liselott-model in wit.

Hoewel we graag genieten van het buitenlandschap in een kamer met uitzicht, geven we er vaak de voorkeur aan dat de buitenelementen buiten blijven. Het buitenlicht dimmen of ons beschermen tegen nieuwsgierige blikken als we in een stedelijk gebied wonen, kunnen voldoende redenen zijn om voor een oplossing als zonwering te kiezen. Een oplossing die zowel esthetisch als praktisch is en een warme en eigentijdse toetsaan de ruimte geeft.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: