Decoratie-ideeën

Japanse panelen, moderne en minimalistische esthetiek

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Japans panelen vertegenwoordigen een alternatief voor klassieke gordijnen. Vooral geschikt voor het afdekken van grote ramen, Japanse panelen zijn een praktische en decoratieve oplossing; ze reguleren de lichtinval in de ruimte en geven er een modern tintje aan.

De lineaire en minimalistische esthetiek, de panelen zijn samengesteld uit verschillende panelen die horizontaal door rails bewegen en elkaar overlappen om privacy te bieden en/of de doorgang van het licht te voorkomen. Ook de Japanse panelen bieden ons tal van mogelijkheden; we kunnen ze gebruiken als scheidingswanden of om open opbergoplossingen te verbergen.

Japanse panelen zijn geïnspireerd op shōji, de klassieke papieren schuifdeuren met houten panelen die typerend zijn voor Japanse huizen Om deze na te bootsen, Japanse panelen. Ze zijn meestal gemaakt van stug textiel en/of om gewichten in hun onderste gedeelte te presenteren die de panelen recht houden.

Japanse paneelfuncties

Japanse panelen geven ons oneindige mogelijkheden. Ze zijn niet alleen een oplossing om kamers te beschermen tegen licht van buitenaf, maar ze zijn ook een geweldig alternatief om privacy te bieden. Ze zijn een geweldig alternatief om grote ramen te bedekken, verschillende omgevingen te creëren in een open conceptruimte en in het algemeen een kamer in een minimalistische stijl in te richten.

Windows

Japanse panelen zijn een alternatief voor klassieke gordijnen bij het aankleden van grote glazen oppervlakken.Ze zijn een effectieve oplossing om de lichtinval in de kamers te regelen. Door de panelen te overlappen of te scheiden, kunnen we verschillende intensiteiten van licht en privacy bereiken.

Room dividers

Net zoals ze handig zijn om grote ramen te bedekken, zijn Japanse panelen ook praktisch om verschillende ruimtes binnen één te scheiden. In een multifunctionele ruimte gevenJapanse panelen privacy aan de verschillende ruimtes. Het visueel scheiden van de eetkamer van de keuken of de slaapkamer van het kantoor zijn slechts enkele van de toepassingen.

Verberg open opslagoplossingen


Japanse panelen zijn ook erg handig voor het verbergen van open opbergoplossingen. Velen gebruiken ze om een fictieve deur tussen de slaapkamer en de kleedkamer te creëren.We kunnen ze ook vinden in woonkamers of kantoren die planken en ingebouwde kasten bedekken, zoals je kunt zien op de afbeeldingen.

Soorten Japanse panelen

Als je kiest voor Japanse panelen om stijl toe te voegen aan je huis, kun je kiezen uit een breed scala aan stoffen om de panelen te maken, zowel technisch als traditioneel. U kunt ook het openingssysteem kiezen, wilt u een systeem op afstand voor meer comfort of een handmatig systeem?

Volgens het materiaal

Zoals we al zeiden, zijn Japanse panelen vaak gemaakt van relatief stijve materialen zodat ze hun positie behouden. Anders wordt, om de val te veroorzaken en ze recht te houden, een gewicht in de vorm van een staaf of staaf in het onderste gedeelte van elk paneel geplaatst. Deze staven kunnen ook in tussenliggende posities worden geplaatst om het gewicht gelijkmatig te verdelen en Japanse deurknoppen na te bootsen.

De panelen kunnen worden gemaakt van technische stoffen zoals screen of polyscreen en traditionele stoffen zoals canvas of visil. Doorschijnende stoffen bieden privacy, voorkomen dat we van buitenaf worden gezien en verspreiden het licht. De "screen" -stoffen laten op hun beurt licht binnen, maar geen warmte. Ze zijn ontworpen om zo te worden geregeld dat we de hoeveelheid licht die we binnenlaten en de externe zichtbaarheid kunnen kiezen. En de ondoorzichtige stoffen? Ze laten geen licht of warmte binnen, dus ze zijn ideaal in kamers waar we geen jaloezieën hebben.

Aangezien dit onafhankelijke panelen zijn, kunnen we verschillende combinaties stoffen op hetzelfde Japanse paneel maken. Daarom zijn hun esthetische mogelijkheden eindeloos. Je kunt ook kiezen tussen effen en gedessineerde stoffen, elegant en leuk

Volgens het openingssysteem

De meest populaire panelen zijn die met handmatige openingl. Deze kunnen op drie verschillende manieren worden geopend: naar rechts, naar links of met een centrale opening naar beide zijden. Daarnaast zullen we gemotoriseerde systemen op de markt vinden die op afstand kunnen worden geactiveerd.

Dankzij de gemotoriseerde systemen kunnen de Japanse panelen worden geïntegreerd in het domoticasysteem. De nieuwste generatie motoren maken het mogelijk om naar rechts of links te schuiven om stil te zijn . Dit type paneel wordt zowel voor huishoudelijk gebruik als voor commercieel of industrieel gebruik geïmplementeerd vanwege de hoge prestaties.

Om de lichtinval te reguleren in grote ramen, aparte ruimtes in polyvalente ruimtes of om planken en kasten af te sluiten.Japanse panelen kunnen verschillende functies in ons huis vervullen en het ook een moderne en minimalistische esthetiek geven. De mogelijkheden op het gebied van design zijn talrijk; we kunnen Japanse panelen vinden die gemaakt zijn van verschillende materialen en met verschillende openingssystemen. Hou je van Japanse panelen om je huis mee te decoreren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: