Interieur

Dekbedovertrekken: beschermen tegen de kou en decoreren de slaapkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Sprei, dekbed of dekbed? Er zijn verschillende alternatieven om het bed aan te kleden. We kunnen echter zonder bang te zijn ongelijk te hebben, zeggen dat de Scandinavische vulling tegenwoordig de meest populaire oplossing tegen de kou is. Het kennen van de kenmerken hiervan is essentieel om een goede aankoop te doen en onze rust positief te beïnvloeden.

De beste Nordic is er een die met een minimale veerdichtheid een groot calorisch en isolerend vermogen heeft. Natuurlijke of synthetische vulstof? Dat is de eerste beslissing die we zullen moeten nemen, maar niet de enige.Wilt u de sleutels weten om een geschikt dekbedvulmiddel voor uw behoeften te kopen? Wil je weten wat de nieuwste dekbedovertrektrend is? Doe mee.

Soorten Scandinavische vulling

Het prijsverschil dat bestaat in dit type product helpt ons niet om streng te zijn bij het kiezen van de meest geschikte dekbedvulling voor onze behoeften. Er zijn verschillende vragen die we onszelf moeten stellen voordat we een dekbed kopen. Wat is de temperatuur in de slaapkamer, zoek ik een natuurlijke of synthetische vulling? Dit zijn goede vragen om mee te beginnen.

Natuurlijke dekbedvullingen

Een natuurlijke vulling bestaat uit dons- of vogelveren, twee heel verschillende elementen die we meestal op dezelfde manier noemen. Het dons steekt boven de rest van de vulling uit. Het is licht en heeft grote warmte-isolerende eigenschappen, waardoor we meer comfort hebben. Het beste dons zal het grootste zijn.Omdat? De hoeveelheid om een bepaald volume in het dekbed te bereiken zal kleiner zijn naarmate het dons groter is. Bovendien zal met een groot dons een groter aantal luchtkamers worden gecreëerd, wat een betere circulatie mogelijk maakt en daarmee een betere warmteverdeling en snellere verdamping van vocht.

De veren hebben een centrale as waardoor ze zwaarder, minder aangenaam aanvoelen en een slecht thermisch isolatievermogen hebben. Op de markt zijn er gemengde dekbedvullingen die dons en veren combineren. Het is duidelijk dat hoe meer dons, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de prijs.

De prijs, is niet doorslaggevend maar kan ons veel aanwijzingen geven over de herkomst van de vulling. Er is teruggewonnen of gerecycled dons dat, hoewel het de economische last van de aankoop vermindert, ook de kwaliteit en duurzaamheid vermindert. Als een donzen dekbed goedkoper is dan een veren of synthetisch dekbed, zou je boos moeten zijn.

Synthetische dekbedvullingen

De synthetische of vezeldekbedden, zoals ze ook wel worden genoemd, kunnen gevuld worden met microgel of polydons. Beide stoten vocht en stof af, voorkomen de verspreiding van schimmels en zijn anti-allergeen. Technologie heeft een lange weg afgelegd en ons voorzien van vezels die steeds meer de eigenschappen van natuurlijk dons nabootsen. We moeten echter weten dat voor dezelfde warmte- en thermische isolatieprestaties een synthetische vulling altijd zwaarder zal zijn.

Een van de grote voordelen van synthetische vullingen is de prijs, lager dan die van donzen dekbedden. Andere voordelen zijn het gemak van wassen; daarmee de meest populaire optie in kinderkamers en/of tweede huizen.

Bepalende factoren bij uw aankoop

Met welke factoren moeten we rekening houden bij een dekbed kopen? Het vulmateriaal, het isolerend vermogen, de kleding en het gramgewicht zijn factoren waar we naar moeten kijken en die ons zullen doen kiezen voor het ene of het andere product.Ook de prijs zal een bepalende factor zijn; Vasthouden aan het budget en rekening houden met de verschillende opties binnen een voor ons "comfortabel" bereik is essentieel.

  • Fill Power. Het is een standaardmaat die het volume aangeeft dat 28,35 g in beslag neemt. van dons in standaardomstandigheden. Het is een manier om de kwaliteit ervan te meten; aangezien deze parameter van invloed is op het warmte-isolatievermogen, het volume, de lichtheid, de textuur en het comfort. De beste dekbedden op de markt hebben meestal een vulkracht van 9 of 10, op een schaal van 10.
  • Gramage. De grammage geeft ons een referentie voor zowel de warmte als de zachtheid van de vulling. Van de dekbedden die van vezels zijn gemaakt, kan een dekbed met een laag gewicht van 175g/m2 voldoende zijn voor de rust, wanneer de slaapkamertemperatuur hoger is dan 18ºC. Terwijl een van 400g/m2 veel geschikter is in koelruimtes en/of zonder verwarming, waar de temperatuur niet hoger is dan 15°C.
  • Confectie. Puur katoen laat de vulling ademen en laat vocht ontsnappen. Die gemaakt van deze stof worden het meest aanbevolen, samen met andere synthetische stoffen zoals TopCool. Ook het naaien of weven heeft invloed op de kwaliteit. Een strak weefsel zorgt ervoor dat de vulling gelijkmatig over het hele product wordt verdeeld.

  • Afmetingen. Fabrikanten adviseren dat we voor meer comfort dekbedovertrekken kiezen die aan elke kant van het bed 30 tot 50 cm hangen. Zodra de maat van de vulling is gekozen, zullen we bijpassende dekbedovertrekken moeten kopen.
  • Onderhoud Of het nu natuurlijk of synthetisch is, het dekbed moet elke dag worden geschud en gelucht bij het ventileren van de kamer. Wat het wassen betreft, is het belangrijk om de instructies van elke fabrikant zorgvuldig te lezen.De natuurlijke hebben wat meer indicatie nodig: ze moeten samen met 3 tennisballen worden gewassen; maar alles kan thuis worden gewassen. Het wordt echter aanbevolen om ze in de droger te drogen, zodat het dekbed volledig droog is voordat je het gebruikt.

Trend dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken hebben een grote invloed op de globale esthetiek van de slaapkamer Op de markt vind je dekbedovertrekken gemaakt van een mix van polyester, 100% katoen of Egyptisch katoen, onder andere materialen, met een grote verscheidenheid aan zowel effen als gedessineerde ontwerpen. Wil je weten wat de laatste trends zijn op het gebied van dekbedovertrekken voor kinderen en volwassenen?

Dekbedovertrekken voor kinderen

Leuk, kleurrijk, stimulerend, dat zijn de dekbedovertrekken die textielfirma's ons aanbieden voor de allerkleinsten. Een van de meest populaire zijn die met geometrische motieven: stippen, sterren, diamanten.Neutrale dekbedovertrekken die we zowel in slaapkamers voor meisjes als voor jongens terugzien.

Dekbedovertrekken voor volwassenen

En voor volwassenen? De trends voor volwassen slaapkamers zijn anders. Onder de dekbedovertrekken met een effen dessin vallen degenen op die reliëfs presenteren die ze een bepaalde textuur geven. Tussen de prints vallen de dekbedovertrekken met aquarelmotieven op; een trend die we onlangs hebben gezien, toegepast op textiel, maar ook op behang en decoratievellen.

Onder de trends willen we ook motieven noemen ingewikkelde patronen, zoals die die de mandala's simuleren dat kleuren nu zo in de mode is. Er zijn ook klassiekers die niet uit de mode raken, zoals bloemen-, paisley- of geometrische prints.

En jij? Gebruik je Scandinavisch?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: