Decoratie-ideeën

Versier het huis met moderne open haarden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een open haard brengt altijd warmte in huis, daar zijn we het allemaal over eens. Maar er zijn veel vragen over welk type open haard je moet kiezen en in welke stijl. Uiteraard moet deze haard passen bij de stijl van de rest van het huis. In dit geval zullen we het hebben over moderne open haarden, die een mooi design hebben en zich aanpassen aan hedendaagse ruimtes.

Over het algemeen hebben moderne haarden een bepaalde minimalistische touch, met eenvoudige ontwerpen met basislijnen. Maar er zijn nog veel meer dingen die we moeten weten, aangezien er veel ontwerpen en manieren zijn om ze in de kamers te integreren.Daarnaast moet u ook het type open haard kiezen, aangezien er verschillende zijn, afhankelijk van wat we voor het huis willen.

Soorten moderne haarden

Bij het kiezen van een moderne open haard moeten we eerst het type open haard kiezen dat we willen. Aan de ene kant zijn er houtgestookte haarden, hoewel deze meestal het meest traditioneel zijn, dus bijna niemand meer ervoor kiest. Ook zijn ze niet zo energiezuinig, dus als we een moderne haard gaan plaatsen, is het altijd beter om een ander type te kiezen. Elektrische haarden zijn een van de meest gekozen, omdat ze geen rook genereren en bovendien gemakkelijk te gebruiken zijn. Natuurlijk zijn ze niet zo authentiek of warm als die van hout, maar ze kunnen een goed alternatief zijn.

Andere open haarden zijn ideaal voor moderne ontwerpen zijn gashaardenDeze haarden zijn efficiënt en gemakkelijk in gebruik. Ze kunnen in de muren worden gestoken, in het midden worden gebruikt of met open ontwerpen. Ze geven ons veel mogelijkheden als het gaat om het maken van het ontwerp, dus het is een van de andere open haarden die we waarschijnlijk zouden moeten kiezen.

Van hun kant zijn er veel mensen die kiezen voor het pelletmodel, hoewel we een meer rustieke toets nodig hebben en natuurlijk een uitlaat voor de rook. Ze zijn efficiënt, maar hebben meestal niet zo modern en mooi design als gas- of elektrische. Hoewel we er natuurlijk enkele kunnen vinden die interessant zijn.

Centrale open haarden

Een ander idee waar we dol op zijn, zijn die moderne open haarden die in het midden van de woonkamer staan Het is een andere manier om alles te ontwerpen, want met deze open haarden we vinden de warmte beter verdeeld dan wanneer ze op de muren waren.Het meest gebruikelijke is om de haard aan de muur te hangen, in de buurt van de banken, maar tegenwoordig wordt er gezocht naar nieuwe en andere alternatieven, creatievere ontwerpen, en daarom zijn deze open haarden gearriveerd, die vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken en die zeker fantasierijker en zelfs winstgevender, aangezien de warmte in dit geval veel beter uitzet.

Moderne inzethaarden

Dit is weer een van de meest gewilde ideeën. In werkelijkheid wordt de overgrote meerderheid van de moderne haarden in de muur, in panelen of in de muur zelf ingebouwd zonder dat dit gebied op enige andere manier wordt onderscheiden. Deze haarden zijn erg minimalistisch, en die eenvoud geeft het een modern tintje. We vinden open haarden aan de muren, omringd door basistinten, die op een discrete manier opvallen en integreren in een eenvoudige kamer met moderne en lineaire vormen.Soms wordt een mix gemaakt van traditionele materialen met een moderne stijl. Zelfs als het gashaarden zijn, kunnen houtblokken worden gebruikt om dat gezellige en traditionele tintje van de gebruikelijke open haarden te geven.

Modern ingerichte open haarden

Wanneer we een moderne open haard aan ons huis toevoegen, moeten we ook rekening houden met de elementen die we ervoor kiezen om er omheen te plaatsen, of de materialen waarvan het gemaakt zal worden. Soms wordt de mix van houten bekledingen op de muren gezocht, of steen, om een traditionele uitstraling te geven, vermengd met die moderne en eenvoudige open haarden. Bij andere gelegenheden wordt de grootste eenvoud nagestreefd door de muren simpelweg in lichte en basistinten te schilderen.

Aan de andere kant kunnen we altijd modellen van open haarden vinden die verrassend zijn.In dit geval zien we een haard waar een metalen deel omheen zit. Het is een originele en zeker zeer elegante manier om de open haard te accentueren. Bovendien hebben ze ook de televisie geplaatst om te profiteren van de opstelling van de banken. Zo wordt het het centrale deel van de kamer.

Deze moderne ruimte met open haard kan ook gemarkeerd worden met een andere kleur, zoals in dit geval. Daarnaast hebben ze enkele schilderijen toegevoegd die dit deel van het huis sieren, in combinatie met de sobere en minimalistische stijl in grijs en wit van de rest van de kamer.

In andere gevallen gaat het niet meer om de decoratie die we gebruiken, maar om de haard zelf. Het ontwerp is zo origineel en anders dat het een decoratief element op zich is. In deze gevallen is het dus beter om niets anders toe te voegen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: