Decoratie-ideeën

Hoe zilver, trucs en ideeën schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben allemaal wat geld in huis. Of het nu gaat om een sieraad, een fotolijst of zelfs bestek, het is een materiaal dat veel gebruikt wordt, maar ook het probleem heeft dat het snel donker wordt. Daarom moet je soms een gaatje maken om het zilver schoon te maken, een ietwat saaie klus maar wel een die de glans en pracht zal doen uitkomen op al die zilverstukken die we in huis hebben.

Er is niemand enige manier om zilver schoon te maken Dit is iets dat we moeten weten, want er zijn verschillende trucs die hiervoor gebruikt kunnen worden. We gaan je wat ideeën geven zodat je het geld dat je in huis hebt kunt opruimen.Een klus die met de juiste materialen in één dag geklaard kan worden.

Tips en materiaal

Zilver bederft of oxideert niet door van kleur te veranderen. Die donkere tint is een reactie metwaterstofsulfide, waardoor het donkerder wordt, maar er zijn verschillende manieren waarop je ingrediënten kunt gebruiken om het terug te brengen naar zijn oorspronkelijke tint. Een van de dingen die we moeten gebruiken zijn handschoenen, omdat we anders donkere handen kunnen krijgen. En als we een doek of een borstel gaan gebruiken, moeten we weten dat ze erg vies zullen worden, dat we ze later veel zullen moeten schoonmaken om hun toon te herstellen. Soms is het beter om je toevlucht te nemen tot papier en het dan weg te gooien, dan om geen vlekken op een doek te maken.

Een goed advies dat we in gedachten moeten houden, is om de schoonmaak te doen in een geventileerde ruimte Open de ramen om de dampen van sommige ingrediënten niet in te ademen, zoals als bicarbonaat dat schadelijk kan zijn.Zoals bij elke schoonmaak waarbij we chemische producten gebruiken, moet de ruimte altijd geventileerd worden.

Zout water

Dit is een heel eenvoudige remedie, maar dan voor kleine dingen. Bijvoorbeeld een ketting of een paar zilveren oorbellen die we hebben en in de loop van de tijd donkerder zijn geworden. Je moet het water koken en in een bakje doen Je moet het zout toevoegen en roeren zodat het in het water oplost en mengt. Leg vervolgens het zilver erin. Je moet het een nacht of uren laten zitten. Vervolgens verwijder je en reinig je eenvoudig met een doek. Als het kleine dingen zijn, is het raadzaam om een tandenborstel of wattenstaafjes te gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken.

Baking Soda

Met de baking soda zijn er verschillende remedies als het gaat om het reinigen van zilver. Sommigen zeggen dat je water aan de kook moet brengen en zuiveringszout moet toevoegen.De volgende stap is om het zilver rechtstreeks aan dat mengsel toe te voegen en met een houten lepel te roeren zodat het bicarbonaat het niet aantast. Dan hoeven we alleen maar met een doekje te wrijven.

Een andere manier om zuiveringszout te gebruiken is meng het met citroen of azijn Dit mengsel wordt verdund en gebruikt om zilver schoon te maken met een doek. In beide gevallen kunnen de bicarbonaatdampen schadelijk zijn, dus we moeten dit in een geventileerde ruimte doen. Bovendien moet de azijn beetje bij beetje worden toegevoegd, omdat het schuim en dampen veroorzaakt.

Tandpasta

Blijkbaar tandpasta reinigt ook zilver Met een borsteltje of doekje kunnen we zilver schoonmaken met dit simpele ingrediënt dat we allemaal wel in huis hebben. Dit is het beste voor kleine items, omdat grote items veel tandpasta verbruiken. Daarnaast dien je de voorwerpen eerst schoon te maken met water en neutrale zeep, daarna de tandpasta toe te voegen en in te wrijven.Dit is een goede oplossing voor die zilveren voorwerpen die zijn uitgesneden en veel kleine gebieden hebben.

Folie

Een andere truc is om een bak met aluminiumfolie te bekleden en heet water en een eetlepel zout toe te voegen. Dit is een van de meest gebruikte trucs, omdat het ook nog eens makkelijk is. We moeten de voorwerpen ongeveer tien minuten in het water laten en dan haal ze eruit en wrijf ze in met een doek om ze weer glanzend te maken. We hebben deze materialen ook allemaal in huis, en het is een snelle truc.

Citroen met zout

Citroen is een ingrediënt dat in veelhuisschoonmaakhacks wordt gebruikt, omdat het helpt bij het verwijderen van vet en schone oppervlakken, en het is ook goed voor het reinigen van zilver. In dit geval wordt de citroen doormidden gesneden en wordt zout toegevoegd. Dit wordt tegen het zilver gewreven en een tijdje laten zitten, daarna afgespoeld en schoongeveegd. Dit is een goed idee voor grotere, gladde objecten.

Wasmiddel

Een andere snelle manier om van de zwarte kleur op zilver af te komen, is door normaal wasmiddel of antacidumtabletten te gebruiken, hoewel je in dit geval ook heel voorzichtig moet zijn met het gebruik handschoenen om uw handen niet te beschadigen. Los een van de twee stoffen op in heet water en laat het zilver een paar minuten onder water staan om het vervolgens schoon te maken met een zachte doek.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: