Decoratie-ideeën

Ideeën voor het kiezen van trapleuningen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We besteden bijna altijd uren aan het nadenken over de perfecte bank, een eettafel en andere stukken die fundamenteel zijn en onze aandacht trekken, maar een huis bestaat uit vele andere kleine details die belangrijk zijn. De trapleuningen zijn ook een functioneel en fundamenteel onderdeel van ons huis, dat we goed moeten kiezen.

Tegenwoordig zijn er veel materialen en vormen waaruit u kunt kiezen bij het installeren van trapleuningen. Van staal tot glas, smeedijzer of hout behoren tot de mogelijkheden, maar er is nog veel meer.We kunnen materialen mixen of de meest originele balustrades kiezen.

Hoe trapleuningen kiezen

Hoewel het niet een van de belangrijkste dingen in huis is, heeft het ook zijn functionaliteit en moet het geïntegreerd worden in de ruimte. Zonder twijfel moeten we ons afvragen wat voor soort balustrade het beste in ons huis zou passen met de mogelijkheden die er vandaag zijn. De stijl van het huis heeft er veel mee te maken, en dat is dat een moderne stijl materialen vereist zoals staal of glas, maar een klassiek tintje geeft de voorkeur aan hout als het belangrijkste materiaal. De stijl en vorm van de leuning moet passen bij de trap, dat wil zeggen, als deze minimalistisch is, moet de leuning ook minimalistisch zijn, en als ze een lichte uitstraling geven, moeten we deze sensatie ook creëren met de leuning.

Houd rekening met eventuele kinderen

De veiligheid is een andere belangrijke factor Resistente materialen is wat je moet kiezen. Ook kiezen we soms voor design zonder te beseffen dat het voor kinderen misschien geen goede keuze is. Op de trappen en leuningen is het beter om systemen te kiezen zodat ze niet naar binnen kunnen sluipen, dat er geen openingen zijn die een gevaar vormen. Het is beter om design op te offeren dan de veiligheid van je huis te verliezen.

Klassieke trapleuningen

We beginnen met het meest klassieke idee van allemaal, dat van de houten trapleuningen. Als je trappen ouderwets zijn, is dit zeker een goede keuze. Er zijn veel soorten houten balustrades, met meer klassieke accenten, met dat houtsnijwerk, of met iets modernere accenten, met gladde, meer minimalistische en eenvoudige balustrades.

smeedijzeren balustrades

Voor degenen die graag hun meer artistieke kant willen laten zien zijn er smeedijzeren balustrades. Deze zijn perfect voor een bohemien huis, of gewoon in een klassiek huis waarin we de trap prominent willen laten uitkomen. Het zijn leuningen die normaal gesproken uitdrukkelijk moeten worden aangevraagd, dus houd er rekening mee dat ze meestal duurder zijn dan andere, meer gebruikelijke.

Stalen of metalen balustrades

Dit zijn de meest gebruikte balustrades in moderne ruimtes en ook inwerkplekken Stalen balustrades zijn duurzaam en geven alles bovendien een zeer verfijnde uitstraling. In dit geval is gekozen voor leuningen en staalkabels, een set die veel meer licht in de kamers laat als de trap in de weg zit.Met zo'n lichte structuur kun je zonder problemen het andere deel zien.

Originele trapleuningen

We zijn aangekomen bij de meest originele balustrades en er zijn ideeën voor alle smaken. We vinden enkele zeer interessante balustrades, waarin ze rubber of leer hebben gebruikt om de tussenliggende delen te maken. Het is ongetwijfeld een modern idee, met goedkope materialen, maar als we een langetermijnoplossing willen, is het nutteloos, omdat deze rubbers na verloop van tijd en gebruik zouden slijten.

In dit geval zien we heel verschillende leuningen. De strings kunnen ideaal zijn voor een verblijf aan de kust, om alles een zeer maritiem tintje te geven. In het andere huis zien we enkele leuningen gemaakt met houten takken die op natuurlijke wijze buigen.

We hebben opvallende ideeën. Als je trapleuningen niet opvallen, kun je ze altijd interessanter maken met opvallende verfkleuren of een metallic afwerking.

Relingen in nissen

Dit is een nieuw idee, maar wel een die minimalistisch en elegant is voor elk huis. Het is eigenlijk geen reling, maar de functie is hetzelfde. In de muur zijn nissen gemaakt die dienen als leuning. Ze nemen geen ruimte in beslag en zijn veel eleganter met een verfijnder en moderner ontwerp.

Verlichte balustrades

Nog een interessant idee dat vrij nieuw is. Als de trappen niet erg helder zijn, kun je ze verlichten vanaf de leuningen, met lampjes erop die ons de weg wijzen. Een originele manier om trappen en leuningen met licht te accentueren.

Combineer materialen

Hoewel er veel verschillende balustrades en honderden ideeën voor verschillende delen van het huis zijn, kunnen we altijd de materiaalmixen ertussen zien. Je hoeft niet alleen naar hout of alleen smeedijzer te verwijzen, maar je kunt mixen, zoals in deze reling die staal en glas heeft voor de buitenruimte.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: