Decoratie-ideeën

Moderne staande kapstokken voor thuis of op kantoor

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kapstokken spelen een grote rol in onze huizen. Vaak in de hal en slaapkamer, gebruiken we ze om jassen, tassen en andere accessoires zoals hoeden op te hangen. Ze zijn praktisch, maar ook decoratief. Onder de vele mogelijkheden die de markt biedt, springen vooral de moderne staande kapstokken in het oog.

Gezien de grote verscheidenheid aan ontwerpen, kunnen we elke bestaande behoefte in ons huis dekken met behulp van staande kapstokken. We kunnen ze vinden gemaakt van verschillende materialen, met variabele capaciteit en talloze kleuren om uit te kiezen.Waar willen we de kapstok voor? Waar gaan we het plaatsen, hoeveel ruimte hebben we? Door onszelf dit soort vragen te stellen, kunnen we de juiste staande kapstok kiezen.

Het is noodzakelijk om jezelf enkele vragen te stellen als je de juiste aankoop wilt doen. In welke behoefte willen we dat de kapstok voorziet? Het kan zijn dat we een kapstok willen om de kleding die we de volgende dag zullen dragen op te hangen of om de jassen van onze gasten in de hal op te halen. Misschien willen we alleen jassen en mantels ophangen of ook schoenen, tassen en andere accessoires opbergen. Duidelijk zijn over de behoeften zal het zoeken versnellen: we zullen weten hoeveel kleding we willen ophangen en we zullen hebben besloten of we ook andere accessoires nodig hebben: planken, spiegels .

Kapstokken: “Taiga” van Mobles 114, “Mulig” van Ikea en “Crown coat stand” van Des alto

Moderne staande kapstokken

De traditionele staande kapstokken hebben hun design vernieuwd.Ze hebben nu een eigentijds silhouet, gemaakt met zowel natuurlijke als synthetische materialen in een breed scala aan kleuren. Vandaag zijn de staande kapstokken meer sculpturaal dan enkele jaren geleden, maar praktischer? Aarzel niet om bij het kiezen van de een of de ander te controleren:

  • De stabiliteit.
  • De hoogte van de haken.
  • Hoe makkelijk of moeilijk het is om er kleding aan op te hangen.

"Eenvoudige" ontwerpen

De eenvoudigste ontwerpen, bestaande uit een basis en een hoofdvoet waaruit verschillende haken tevoorschijn komen, stellen ons in staat om bovenkleding, tassen en hoeden op te hangen. Ze nemen weinig ruimte in beslag, een echt voordeel als je er een wilt hebben in relatief kleine ruimtes.

Kapstokken: 9™ Coat Tree™ van Fritz Hansen, Arboreum van Imasoto en Tjusig van Ikea

De accessoires

De staande kapstokken integreren tegenwoordig een groot aantal accessoires. Staande kapstokken vind je gemakkelijk met geïntegreerde paraplubak; een bijzonder interessant voorstel om de hal te versieren. We hebben ook kapstokken gevonden met geïntegreerde banken waar we onze schoenen aan/uit kunnen doen voordat we naar buiten of naar binnen gaan.

Dressuurhangers van Graff en Match Box-kleerhangers van miniforms

Wat als we de kapstok op maat zouden kunnen maken? Er zijn bedrijven die er al over hebben nagedacht en ons planken en lampen aanbieden die we kunnen aanpassen aan het basisontwerp. Een functie waarmee we, door dezelfde kapstok als basis te gebruiken, deze kunnen aanpassen aan verschillende behoeften in ons huis of op de werkplek.

Trends in staande kapstokken

Als decoratief element zijn staande kapstokken onderhevig aan verschillende trends. Tegenwoordig groeit de bekendheid van kapstokken van design met sculpturale vormen, gemaakt van lasergesneden staalplaat en handmatig bewerkt.Kapstokken waarbij je je waarschijnlijk in eerste instantie afvraagt waar je je jas moet hangen.

Kapstok «Wdrobe» van Discipline, «Rombo Clothes Hangers» van miniforms en «Standgarderobe Straight 1K» van PHOS Design

Samen met het bovenstaande, staande kapstokken gemaakt van metalen staven en die met een minimalistische stijl; kapstokken in hout of verchroomd staal met zeer eenvoudige ontwerpen die een of twee kledingstukken vallen op. Deze laatste zijn gebruikelijk in kantoren, waar ze worden gebruikt om de jas of regenjas uitgestrekt op te hangen.

Kapstokken in ezelstijl

De "ezels", gebruikelijk in modewinkels en backstage bij verschillende shows, zijn ook een veelgevraagd stuk geworden om onze huizen te versieren. Het zijn meer volumineuze kapstokken dan de vorige, maar er kan meer kleding aan worden opgehangen. In tegenstelling tot de vorige worden de kledingstukken niet rechtstreeks aan de structuur gehangen, maar aan hangers.

Kapstokken: «Platel» van Punt Mobles, «Mixrack Clothes L» van Showroom Finland Oy en «Toj Large» van Normann Copenhagen

Het is gebruikelijk dat ezelachtige kapstokken een plank aan de basis hebben, om er tassen en schoenen op te ordenen. Een kenmerk dat hun functionaliteit vergroot en ze tot een zeer geschikt voorstel maakt om de slaapkamer, de kleedkamer of de hal te decoreren. Sommige hebben ook planken en kleine lades.

Kapstokken: "Teak" van Quodes, "Clothingrack 3 wood" van Noodles Noodles & Noodles Corp. en "USM Haller E" van USM

Kapstokken met spiegel

Kapstokken met spiegel of spiegels met kapstok? Wij zijn van mening dat het passender zou zijn om ze spiegels met een kapstok te noemen. De spiegel is tenslotte de hoofdrolspeler van dit zeer praktische meubel voor de hal of de kleedkamer.De kapstok is verborgen achter de spiegel, waardoor een gevoel van orde behoudt.

Kapstokken: «CLUB Mirror» van Schönbuch, «Valet Stand - Ash/Grey» van Another Country en «Top TSR 33» van D-TEC

Zoals je hebt gezien, is er een grote verscheidenheid aan kapstokken op de markt, wat het voor ons gemakkelijker maakt om er een te vinden die aan onze behoeften voldoet, zowel praktisch als economisch We kunnen kiezen tussen traditionele staande kapstokken of ezelachtige kapstokken. Selecteer zelfs de extra's of accessoires die u in het ontwerp wilt integreren.

We wilden ons vandaag een aantal designer kapstokken laten zien, maar je vindt vergelijkbare modellen in de catalogus van commerciële merken. Vind je ze leuk? Welke trekken je aandacht het meest?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: