Decoratie-ideeën

Ideeën om het bed te versieren met houten hoofdeinden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het hoofdeinde van het bed is een plek die we meestal decoreren met een stuk hout dat het bed afmaakt. Soms maakt het hoofdbord deel uit van de bedstructuur zelf, en soms is het een eenvoudige bevestiging die we toevoegen om een interessanter en completer tintje te geven aan een basisbed. Vandaag gaan we verschillende ideeën bekijken om het bed te decoreren met houten hoofdeinden.

De houten hoofdeinden zijn ongetwijfeld het populairst, maar dit betekent niet dat we alleen bij de klassiekers moeten blijven. Er zijn veel verschillende ideeën om het bed te decoreren met hoofdeinden in verschillende stijlen, van een bohemien tintje tot vintage hoofdeinden, andere gerecyclede hoofdeinden of zelfs de meest moderne en leuke hoofdeinden.Kies het jouwe en geniet van een heel ander bed.

Waarom kiezen voor een houten hoofdeinde

Er zijn veel redenen om een houten hoofdeinde voor je bed te kiezen. Deze hoofdborden zijn een grote klassieker. Hout is een tijdloos materiaal dat nooit uit de mode raakt en dat op veel manieren gepresenteerd kan worden. In zijn meest rustieke formaat, geschilderd in kleuren of zelfs met patronen. Daarnaast zijn er veel stijlen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan een houten hoofdeinde, zoals vintage, rustiek, klassiek of zelfs industrieel en Scandinavisch, met hout in witte of lichte tinten. Veelzijdigheid is dus zonder twijfel de grote troef van houten hoofdeinden voor bedden.

Voordelige houten hoofdeinden

Een van de trends die we in deze hoofdeinden zien, is om ze goedkoop te makenMet houten planken en een goede afwerking hebben we een geweldig hoofdeinde. Deze zijn meestal goedkoper dan die zijn geschilderd, hebben houtsnijwerk of andere details. Het fijne van een basic houten hoofdeinde is dat we het zelf naar wens kunnen veranderen. Kies een kleur, patroon of motief om toe te voegen.

DIY houten hoofdeinden

Als we klussers zijn, kunnen we er ook voor kiezen om zelf een houten hoofdeinde te maken met planken. Het is een manier om te besparen en een hoofdeinde te hebben dat volledig exclusief is. Meet de breedte van het bed en zoek naar planken die iets uitsteken. Je moet het hout voorbereiden met speciale producten zodat het langer meegaat en niet wordt aangetast door vocht en de planken verbinden door ze van achteren met stukken hout te verbinden.

Originele houten hoofdeinden

Deze hoofdeinden kunnen een klassiek en eenvoudig tintje hebben, maar we kunnen ook kiezen voor de meest originele. Een hoofdeinde versierd met een Indiase mandala is bijvoorbeeld een geweldig idee, dat ook een zeer boho-chique ruimte suggereert.

Een ander idee dat we leuk vonden en waarvan we denken dat het erg origineel is, is om de naam van elke persoon te zetten of iets dat het gebied van elke persoon in bed aangeeft. Een geweldig idee voor de hoofdeinden van tweepersoonsbedden.

Hoofdeinden in houtsnijwerk

Deze hoofdeinden zijn ongetwijfeld spectaculair, met het bewerkte hout. Ze zullen veel duurder zijn dan de eenvoudige houten planken, maar in ruil daarvoor hebben we een geweldig decoratief element voor de kamer. Het is een perfect hoofdeinde voor kamers met boho en vrouwelijke stijl.

Hoofdeinden gemaakt met houten ramen

Dit is weer een van die trends die fris en anders zijn. Gebruik oude houtenluiken of deuren om nieuwe upcycled houten hoofdeinden te maken. Ze geven de kamer een heel natuurlijk en mooi vintage tintje.

Houten hoofdeinden met ornamenten

Als je deze houten hoofdeinden hebt en er verschillende stijlen op wilt zetten, kun je je toevlucht nemen tot accessoires. Het is een snellere en gemakkelijkere manier om de stijl of de motieven in de kamer te veranderen, bijvoorbeeld met een slinger van lichtjes of ballen. In dit geval hebben ze een ster toegevoegd, perfect voor een kamer met zeemotieven.

Houten hoofdeinden met pallets

Pallets zijn een materiaal dat veel wordt gebruikt voor honderden dingen. We hebben je al ideeën gegeven om meubels te maken met pallets, en hiermee kunnen we ook een hoofdeinde maken, en het is heel eenvoudig, omdat de structuur van een normale pallet ons al van dienst is . We kunnen het schilderen om het een andere uitstraling te geven en zo een nieuw hoofdeinde te creëren.

Beschilderde houten hoofdeinden

De houten hoofdeinden alleen versieren, maar als we ze ook schilderen met de tonen en motieven die we het leukst vinden, zijn ze nog beter. In dit geval zien we een hoofdbord op een groot bed, beschilderd met militair groen en een witte ster. Maar binnen dit idee zijn er duizenden inspiratiebronnen, van het maken van strepen of stippen met stencils tot schilderen in slechts één toon.

In de kinderkamers vinden we ideeën die wat kleurrijker en zeker leuker zijn. Op dit hoofdeinde hebben ze grote bloemen en de regen geschilderd, alsof het een tuin is.

Klassieke houten hoofdeinden

We mogen de grote klassiekers niet vergeten. Een houten hoofdbord dat eeuwig meegaat en niet uit de mode raakt. Vooral deze heeft een klassiek en vintage tintje, ideaal voor elke ruimte, met een gebroken witte tint die combineert met basistinten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: