Tuinen

Kunstgras in je tuin plaatsen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoewel het op het eerste gezicht nogal ingewikkeld lijkt, kunstgras in je tuin leggen is iets heel gemakkelijks en eenvoudigs om te doen Nu de temperaturen beginnen te stijgen en de winter Step in de lente is het een goed moment om een goed kunstgras in de tuin van uw huis te plaatsen. Als u hierin geïnteresseerd bent, moet u geen details verliezen en goed noteren welke stappen u moet volgen om het kunstgras op een comfortabele en gemakkelijke manier te installeren.

Denk niet twee keer na en kies voor een mooi en praktisch kunstgras in de tuin van je huis waar je zo lang mogelijk van kunt genieten.

Bereid de ondersteuning voor

Kunstgras kan op twee zeer verschillende soorten ondersteuning worden geplaatst: vast en gegrond. Voor een goede aanleg van het gazon is deze eerste stap essentieel en mag daarom niet over het hoofd worden gezien. In het geval van een harde ondergrond zoals beton of terrazzo, moet u eerst het oppervlak reinigen om probleemloos te kunnen werken. In het geval van bodemondersteuning zoals zand of grind, moet u de restanten die aan de oppervlakte liggen, opruimen voordat u met het gras aan de slag gaat. Als het eenmaal heel schoon is, moet er een zeer compacte en volledig vlakke ondergrond worden bereikt er moet dus een drainagebodem van grind en zand worden gemaakt en verdicht met behulp van een roller. Een laatste ding waar u rekening mee moet houden voordat u het gras installeert, is de richting waarin het water zal worden afgevoerd, dus u zult het de juiste helling moeten geven.

Een anti-onkruidgaas plaatsen

Zodra alle grond is voorbereid, is het tijd om het anti-onkruidgaas te plaatsen. Zoals de naam al aangeeft, voorkom je met dit gaas dat er onkruid groeit en dat het gras perfect afvloeit zonder gevaar voor overstromingen. Om dat gaas vast te zetten, moet je het over het hele oppervlak uitstrekken en er vervolgens meerdere spijkers in plaatsen zodat het zo vast mogelijk zit.

Kunstgras leggen

Zodra je het anti-onkruidgaas perfect hebt geplaatst, moet je in de volgende stap beginnen met het verspreiden van het kunstgras over het hele oppervlak van de tuin die je wilt bedekken. Vooraf en om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan tijdens het plaatsen van het kunstgras, is het aan te raden en aan te raden om bij het leggen van het gras alle ruimte op te meten die u in de tuin van uw huis heeft.Het meest gecompliceerde deel van deze stap is om zoveel mogelijk te voorkomen dat de spleten van het gras worden opgemerkt. Hiervoor is het raadzaam om een marge van 2 mm te laten tussen de stroken kunstgras gras.

De gewrichtsbanden plaatsen

Het volgende wat je moet doen is de verschillende grasstroken samenvoegen zodat ze goed vastzitten en de voegen niet zichtbaar zijn. Hiervoor moet u verbindingsbanden en een specifieke lijm voor kunstgras gebruiken. Bij elke voeg moet u de twee stroken gras openen, één aan elke kant. Plaats de voegstrip op het oppervlak en verdeel de lijm zodat het een zeer dunne laag is.

Penseel en vul

De laatste stap om het kunstgras in perfecte staat te laten leggen, bestaat uit het borstelen van het volledige oppervlak en het vullen met kwartszand.Afhankelijk van het type kunstgras dat je hebt gekozen, zul je tussen de 2 en 5 kilo kiezelzand per vierkante meter moeten vullen. Als je al het zand hebt toegevoegd en het perfect is uitgestrooid, hoef je alleen nog maar het hele oppervlak te borstelen om het kunstgras te leggen. Hiervoor dient u een borstel met harde haren te nemen en tegen de draad in te borstelen om het best mogelijke resultaat te bereiken en te genieten van uitstekend kunstgras. Als je klaar bent met het borstelen van al het gras, pak je een tuinslang en giet je er water overheen om eventueel achtergebleven vuil van het kunstgras te verwijderen. Ditis de laatste stap om het kunstgras volledig geplaatst en gebruiksklaar te hebben en te genieten wanneer je maar wilt.

Na deze eenvoudige en gemakkelijke stappen die ik je hierboven heb uitgelegd, heb je een mooi en prachtig kunstgras dat helemaal klaar is waar je nog maanden van kunt genieten met je familie en vriendenHet is een zeer snelle en praktische manier om met zo min mogelijk moeite een groen tapijt in je tuin te hebben. Zoals je hierboven in dit artikel hebt gezien, is het niet iets te ingewikkeld en kan het probleemloos worden gedaan wanneer je maar wilt en wilt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: