Decoratie-ideeën

Hoe vintage keukens te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De vintage stijl is er een die nooit uit de mode raakt. Terugkijken met vintage meubelen, wat oude stukken recupereren en de stijlen van andere tijden vernieuwen is iets wat we altijd graag doen, want deze stijl heeft een charme die moeilijk te evenaren is. Daarom gaan we vandaag kijken hoe je vintage keukens decoreert, keukens waarin deze stijl aanwezig is en die elementen hebben die doen denken aan andere tijden.

Er zijn veel manieren om vintage accenten aan de keuken toe te voegen En feit is dat zelfs elektrische apparaten of gebruiksvoorwerpen die eigenaardige vintage uitstraling kunnen hebben.We geven je een paar ideeën, maar je moet ze niet allemaal gebruiken. Het hangt allemaal af van de vintage touch die we aan de keuken willen geven, want er zijn veel manieren om dat te doen.

Houten meubelen

De houten meubels zullen altijd essentieel zijn in stijlen zoals vintage, Scandinavisch, rustiek of klassiek. Maar niet zomaar houten meubelen. In dit geval verwijzen we naar klassieke of vintage houten meubelen. In de keuken kunnen de deuren een klassieke toets hebben, die gemakkelijker te vernieuwen is als we op een dag deze stijl beu zijn en de ruimte een andere toets willen geven. Ze kunnen in de kleur van het hout blijven, maar ze kunnen ook geverfd worden, wit of gekleurd.

Gerecycled meubilair

Wat we meestal zien in vintage meubels is antieke meubels die een tweede kans krijgen.In veel gevallen zijn ze geheel vernieuwd, voorzien van een verflaag en handgrepen, maar in andere gevallen zijn de door de tijd verstreken houtaccenten achtergelaten, waardoor de vintage touch nog meer uitgesproken wordt. Je kunt oude meubels recyclen, zoals tafels of planken, maar je kunt ook nieuwe meubels maken met oude houten kisten, om planken of opbergdozen te maken die passen bij de vintage keuken.

Retro koelkasten

Als er iets is dat onze vintage keuken onderscheidt van de rest, dan zijn het wel die leuke retro-accenten. Zoals de Smeg retro koelkasten, zo bekend dat ze in vele kleuren te vinden zijn. Van wit en rood tot pastelroze. Het is een heel speciaal tintje voor onze keuken en stelt ons in staat om een zeer vrolijke en kleurrijke vintage ruimte te creëren, geïnspireerd op de jaren 50.

Pastelkleuren

Pasteltinten kunnen perfect zijn voor retro-ruimtes, omdat deze kleuren zijn geïnspireerd op de mode van de jaren 50. Ze worden gebruikt voor een zachte retro-touch en meer vrouwelijk. Het is een trend die we vandaag zien en die we kunnen toevoegen met gebruiksvoorwerpen, met details zoals tafels en stoelen of kleine apparaten. Al deze geweldige ideeën kunnen aan de keuken worden toegevoegd om een vintage maar vrolijke en delicate wereld te creëren.

Metrotegels

Tegels kunnen ook helpen om die vintage sfeer te creëren. Als er enkele zijn die ons aan andere tijden herinneren, zijn het de metrotegels, die ook klassiek en erg populair en eenvoudig zijn. Witte rechthoekige tegels die te combineren zijn met alles wat we in de keuken hebben , of het nu gaat om accessoires in pastelkleuren, patronen of gekleurde meubels.Bovendien worden deze tegels gebruikt voor veel andere stijlen die we later aan de keuken kunnen toevoegen, zoals industrieel of klassiek, en zelfs de Scandinavische stijl, dus het is een interessante langetermijninvestering in decoratie, en dat zonder in gedachten te houden dat ze ook gemakkelijk schoon te maken zijn.

Planken met vintage keukengerei

Gebruiksvoorwerpen kunnen ons ook helpen om die vintage stijl te creëren Op een houten plank kunnen we oude potten of potten met retro accenten plaatsen. Ook glazen potten met metalen deksels kunnen worden hergebruikt om ze als opslag te plaatsen. Het is een goedkopere manier om die vintage stijl te laten zien, met kleine accessoires, met apparaten zoals broodroosters in pastelkleuren en andere details.

Bloemenprint

Als je van de vintage landelijke stijl houdt, kun je ook de typische bloemenprints toevoegen. Deze kunnen verschijnen op gebruiksvoorwerpen, op textiel of je kunt zelfs behang op de keuken toevoegen muren om het een ander tintje te geven. De print met kleine bloemen en roze tinten worden in dit geval het meest gebruikt en geven de keuken een vrouwelijke en vintage look. Ideaal te combineren met de meest retro pasteltinten.

Vintage Style Textiel

In navolging van de bloemenprint helpen ook de stoffen die we in de keuken hebben om het die vintage touch te geven. Je kunt wat gordijnen onder de gootsteen plaatsen, wat heel retro is, en ook wat leuke korte gordijnen met patronen voor de ramen. De bloemenprint is populair, maar er zijn andere ideeën, zoals Vichy-vierkanten in kleuren zoals roze, rood of blauw, of stippen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: