Decoratie-ideeën

Woonkamers met open haard, ideeën en stijlen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De woonkamers met open haarden zijn altijd veel gezelliger en warmer dan die zonder dit element. Het kan passen bij de architectuur van het huis of we kunnen ook een open haard installeren omdat we houden van dat huiselijke tintje dat het aan de woonkamer geeft.

Deze keer gaan we woonkamers zien met open haarden, met verschillende soorten open haarden, met verschillende stijlen om uit te kiezen en ideeën om deze ruimtes in te richten. De open haard wordt een referentiepunt in de woonkamer, een belangrijke plaats, en daarom moet de decoratie rekening houden met de positie van de open haard om er het beste uit te halen.

Soorten open haarden voor de woonkamer

Bij het kiezen van een open haard voor de woonkamer moeten we weten wat de voor- of nadelen zijn van de soorten open haarden. Over het algemeen maakt men onderscheid tussen hout- en gashaarden. De houtgestookte zijn de traditionele, die moeten hun rookafvoer hebben, en die zijn minder energiezuinig, omdat ze een deel van de warmte verliezen in de rookafvoer. Tegenwoordig worden ze meestal niet gekozen, tenzij ze al in de architectuur van het huis voorkomen, in oude huizen.

De gashaarden worden tegenwoordig meestal gekozen omdat ze energiezuiniger zijn. Bovendien hoeven we ons geen zorgen te maken over de rookafvoer of het hebben van brandhout bij de hand. Ze zijn ook schoner omdat we de as niet hoeven op te halen, dus ze hebben nogal wat voordelen. Het enige waar ze tegen hebben is dat ze niet zoveel charme hebben als traditionele open haarden, maar de voordelen zijn voldoende om ervoor te kiezen, vooral in moderne omgevingen.

Een ander alternatief dat in opmars is, zijn de pellethaarden, die ook gekozen zijn vanwege hun lage verbruik en omdat ze het meest ecologisch zijn. Het ontwerp is niet zo opzichtig als bij andere haarden, hoewel je voor de woonkamer verschillende modellen kunt kiezen.

Openhaardstijlen

Hoewel als we het hebben over een woonkamer met een open haard, stellen we ons allemaal de typische klassieke bakstenen open haard voor met een structuur, de waarheid is dat er tegenwoordig veel modellen zijn. Een van de mooiste zijn nog steeds de klassieke open haarden aan de muren, hoewel deze in baksteen of steen kunnen worden gelaten of in de muren kunnen worden geïntegreerd, met dezelfde verf.

Er zijn ook de haarden ingebed in de muren, die perfect integreren met de omgeving en niet meer in beslag nemen omdat ze in een nis in de muur zijn gemaakt.Het is een goede keuze voor gashaarden. Bovendien zijn deze haarden prima als we ze niet te veel op de voorgrond willen plaatsen in de kamer, maar in plaats daarvan een extra element willen zijn.

Onder de open haarden in moderne stijl vinden we er meerdere. Er zijn hangende open haarden, die het meest origineel zijn en in het midden van de kamer kunnen worden geplaatst. Ook die met twee open gezichten, of die helemaal open zijn. Het design van de haard kan worden aangepast aan de vorm van de kamer en ook aan de stijl.

We moeten het ook hebben over de Scandinavische open haarden Ze zijn bijzonder eigenaardig en we beginnen ze te zien met de opkomst van de Scandinavische stijl in ons land. Ze zijn ook zeer efficiënt en rond van vorm en worden in het hoekgebied geplaatst, in het wit en opgaand in de omgeving.

Als we een rustieke woonkamer hebben, is het het beste om de open haard te bedekken met baksteen of natuursteen. Als het een industriële stijl heeft, kunnen we een metalen open haard toevoegen, en als het een moderne stijl heeft, houden de inbouwhaarden een volledig minimalistische stijl.

De woonkamer inrichten met een open haard

Bij het decoreren van de woonkamer met een open haard, moeten we er rekening mee houden of we de open haard de hoofdrolspeler willen laten zijn of gewoon een ander element. De opstelling hiervan heeft er ook veel mee te maken, want als het aan een muur hangt, kunnen we de banken eromheen zetten, zodat we een rustruimte kunnen creëren met een zeer warme stijl. Als het daarentegen in een hoek staat, zal het moeilijker zijn om het te laten opvallen. Je moet er altijd ruimte omheen laten, ook voor de veiligheid.We kunnen een leeshoek maken in de hoekjes die een hoek vormen, of we kunnen de meubels er gewoon omheen plaatsen, gericht op de open haard.

De open haard versieren

Een ander punt waar we rekening mee kunnen houden is hoe de open haard te decoreren In ingebouwde haarden is er niet veel mogelijkheid tot decoratie, maar er is in die die de traditionele structuur. Boven de open haard hebben we ruimte om te decoreren. Het kan worden gelaten zoals het is, maar als we er een beetje de aandacht op willen vestigen en het willen laten opvallen, kunnen we enkele elementen toevoegen. Bijvoorbeeld een vintage spiegel, die ook licht brengt in de omgeving, wat planten bovenop de open haard of vazen van verschillende afmetingen. Er zijn veel dingen die we kunnen toevoegen aan de open haard, altijd in combinatie met de stijl.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: