Decoratie-ideeën

Voordelen en sleutels van decoreren met neutrale kleuren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Veel mensen kiezen voor neutraliteit bij het inrichten, en dat heeft zeker zijn voordelen. Er zijn niet alleen stijlen die duurzamer zijn en niet uit de mode raken, maar ook neutrale kleuren helpen ons om een zeer veelzijdig huis te hebben, dat zich niet laat meeslepen door trends en dat we kunnen vernieuwen met kleine details en minder budget dan wanneer we onszelf compliceren met intensere of opvallende tonen.

Decoreren met neutrale kleuren heeft voordelen, en er zijn ook sleutels zodat we ruimtes niet saai of levenloos vinden.Het heeft geen zin om een praktische decoratie te creëren als we ons daardoor niet op ons gemak voelen in die kamer. Daarom gaan we je richtlijnen en sleutels geven om te decoreren met neutrale tinten, zodat ruimtes actueel en mooi zijn.

Wat zijn de neutrale kleuren?

De neutrale kleuren zijn die in een bereik met een zeer lage verzadiging, bijna grijs. Dit soort kleuren vallen niet overdreven op en zijn ideaal om altijd als basis te gebruiken in elke decoratie. Grijs, zwart, bruin, marineblauw, beige of wit kunnen allemaal als neutrale kleuren worden beschouwd. Dit zijn de ideale kleuren om te combineren in elke decoratie die we sober, elegant en tijdloos willen hebben, en ze kunnen ook gemakkelijk met elkaar gecombineerd worden.

Tijdloze decoratie met neutrale kleuren

Een van de belangrijkste voordelen van neutrale tinten is dat de decoratie tijdloos is Er zijn kleuren die op bepaalde momenten trending zijn, zoals mintgroen, marsala of groen dat waar we het vandaag over hebben gehad, maar tinten zoals wit, grijs of beige zijn nooit uit de mode geraakt of zijn niet langer een belangrijk onderdeel van decoraties. Daarom zijn het tonen die we kunnen gebruiken als we een ruimte willen inrichten en we weten niet hoe. Deze gaan niet uit de mode en gaan lang mee zonder dat de decoratie veranderd hoeft te worden.

Makkelijk te combineren tinten

Een ander voordeel van neutrale kleuren is dat ze heel gemakkelijk te combineren zijn. Het zijn low-end tinten die goed combineren onderling, maar die ook, door niet te veel verzadiging van een primaire kleur te hebben, betekent dat ze met bijna alle kleuren gecombineerd kunnen worden.Op deze manier kunnen we de neutrale basistonen gebruiken, wat meestal wordt gedaan, en wat kleur toevoegen als we willen. In deze kamer hebben ze zwarte en witte tinten op de muren gemengd, beige voor het hout en de meubels, en grijs en marineblauw voor het textiel, en er is nog ruimte om een andere kleur toe te voegen die niet neutraal is. Het moet gezegd worden dat decoraties in neutrale tinten bij veel gelegenheden als een beetje saai worden beschouwd, en daarom geven we je een paar tips bij het decoreren met deze tinten.

Meng de tinten

Het mengen van tinten van grijs, beige en marineblauw, spelen met al deze neutrale kleuren is een manier om deze decoraties wat leven te geven. We kunnen bijvoorbeeld een donkergrijze kleur gebruiken met een lichtere kleur, en een bruine kleur in verschillende tinten, waarmee we kunnen spelen. Omdat het neutrale tonen zijn, hoeven ze niet saai te zijn als we weten hoe we verschillende ideeën en tonen kunnen combineren.

Patronen toevoegen

Als neutrale tinten een beetje saai lijken, kun je patronen toevoegen Denk aan de zwart-witte Scandinavische ruimtes, waar ze textiel met patronen toevoegen maar geen andere kleuren, en ze zijn nog steeds leuk en interessante ruimtes. Het mixen van verschillende prints, strepen met stippen, dieren- en geometrische prints, geeft ruimtes veel speelsheid en maakt ze dynamischer en actueler. Bovendien heb je het grote voordeel dat de originele mixen tegenwoordig populair zijn, dus zoek inspiratie op en probeer verschillende soorten textiel met verschillende prints en soortgelijke tinten om een harmonieuze ruimte te creëren.

Speel met de texturen

Net zoals we spelen met tonen en patronen, kunnen we hetzelfde doen met de texturen om deze ruimtes wat leven te geven.In dit geval zien we een bed waarin ze textiel hebben gekozen met neutrale tinten, maar met verschillende texturen, heldere kussens en wit katoen, zachte dekens met verschillende stoffen. Dit zijn eenvoudige ideeën, maar ze geven ons het gevoel dat alles origineel en leuk is in een decoratie met neutrale tinten.

Meubels met persoonlijkheid

Als we willen dat ons huis origineel is, kunnen we ook kiezen voor meubels met persoonlijkheid Design- of vintage meubelen die veel uitstraling hebben en niet hoeven te staan uit voor de kleur of voor de prints omdat ze het al doen met hun vormen. In dit huis is er een goed voorbeeld, het combineren van verschillende charmante meubels met totaal neutrale tinten, zodat het gevoel van een ruimte met veel persoonlijkheid is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: