Architectuur

Gwanggyo Power Center, de ecologische stad

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De architectuurstudio MVRDV heeft de door Daewoo gepromote wedstrijd gewonnen om een nieuwe stad te ontwerpen in Zuid-Korea Maar niets te maken met wat El Pocero heeft gedaan in deze contreien. Gwanggyo, zoals deze spectaculaire stad zal heten, wordt een ecologisch stedelijk centrum dat vanaf 2011 tot 77.000 inwoners zal huisvesten. De waarheid is dat de gebouwen en stedelijke omgevingen die worden geprojecteerd voor de nabije toekomst blijven ons verbazen vanwege de geavanceerde concepten.

In deze nieuwe stad komen woningen, kantoren, culturele en vrijetijdscentra, winkels, groene gebieden, nou ja, eigenlijk zal de stad zelf een groot groen gebied zijn. Volgens de architecten zijn alle elementen ontworpen als ringen die naar de hemel stijgen, met geglazuurde oppervlakken en buitenterrassen, waar ze bladplanten plaatsen die de ventilatie verbeteren. Op dezelfde manier zal het gebruik van energie en water verminderen, enerzijds door gebruik te maken van zonlicht en anderzijds door de hellingen van de gebouwen te gebruiken om zoveel mogelijk water op te vangen voor later hergebruik

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het Power Center omringd door een meer en beboste bergen, waardoor een "landschap in een landschap" ontstaat dat de groene kwaliteiten zal versterken door de gebouwen en het stadsleven te verenigen met de natuur omgeving.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: