Decoratie-ideeën

3 voorstellen om de open haard in de woonkamer te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Open haarden hebben een grote decoratieve kracht. We hebben de neiging om onze blik erop te richten als we een kamer binnenkomen. Daarom is het belangrijk om voor de decoratie eromheen te zorgen. Wat we op het schap zetten, zal grotendeels onze stijl bepalen. Vandaag bieden we je drie ideeën, doe je mee?

Een schilderij of foto

Een groot schilderij of een foto boven de open haard zal iets zeggen over onze smaak voor kunst. Zwart-witfoto's en abstracte werken hebben de voorkeur voor decoratie hedendaagse woonkamersSommigen besluiten deze werken aan de muur te hangen, anderen steunen ze op de plank om een meer ontspannen sfeer te creëren.

Een grote spiegel

De klassieke woonkamers hadden vroeger grote spiegels boven de open haard. Spiegels die gebruik maakten van de architectonische kenmerken van de grote zalen om op te vallen dankzij hun langgerekte vormgeving en hun opvallende lijsten. Tegenwoordig is het nog steeds de beste optie voor diegenen die willen profiteren van klassieke architectuur en/of elegantie en verfijning aan de kamer willen toevoegen.

Op deze open haarden waar grote spiegels rusten, is het ook gebruikelijk om andere decoratieve elementen te vinden: vazen, kandelaars, boeken Versieren wat wordt weerspiegeld is net zo belangrijk als het versieren van de schoorsteenmantel goed in de spiegel, vooral wanneer de spiegel naar de deur is gericht.

Een beetje van alles over de open haard

Kleine spiegeltjes combineren met souvenirs van onze reizen en/of items die onze artistieke kant laten zien is een andere optie. Een ideaal voorstel voor gezinsverblijven waarin een intieme, ontspannen, Boheemse sfeer wordt gezocht. Hoewel het misschien gemakkelijk lijkt om sets te maken zoals die in de afbeelding hierboven, zijn ze meestal meer bestudeerd dan het lijkt.

Er zijn drie opties die we je hebben laten zien om je schoorsteenmantel te versieren. De foto's en schilderijen zullen een artistiek en eigentijds tintje aan uw woonkamer geven; terwijl de grote spiegels bijdragen aan het creëren van een klassieke en elegante omgeving. Door verschillende elementen en kleuren te combineren, creëer je meer intieme en bohemien omgevingen.

Welke optie vind je het leukst?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: