Decoratie-ideeën

8 Globes die je doen dromen van je volgende reis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!


In oude bibliotheken waren de globes onmisbaar. Velen van jullie hebben als kinderen gedroomd om die bestemmingen te bezoeken waar je vinger toevallig stopte na het draaien, heb ik het mis? Door de nieuwe technologieën heeft het tegenwoordig zijn praktische betekenis verloren, maar heeft het zijn decoratieve betekenis niet veranderd.

Terrestrische globes behouden nog steeds een grote decoratieve kracht Door hun kleine formaat kun je ze op het bureau, op een console of op een van de planken in de bibliotheek plaatsen.Ze aanpassen aan de stijl van elke kamer zal ook gemakkelijk voor u zijn; tegenwoordig is de verscheidenheid aan ontwerpen die door de markt worden aangeboden enorm.

Als we het over globes hebben, denken de meesten van ons aan een afgeronde figuur met een blauwe achtergrond en een zwarte metalen steun. Dat is de meest klassieke versie, maar niet de enige. Er zijn ook ballonnen in vintagestijl in sepiatinten, minimalistisch in zwart en/of wit en modern gemaakt met nieuwe materialen.

Het is mogelijk om ballonnen met metalen steun en vintage effect te vinden om het bureau, de bibliotheek of de woonkamer te versieren vanaf € 19. Een prijs die zal stijgen naarmate de grootte, antiek en/of kwaliteit van de materialen die bij de fabricage zijn gebruikt. Een staande wereldbol uit het begin van de 20e eeuw kan € 1.500 kosten, zoals u zult zien.

  1. Blauwe Maisons du Monde wereldbol, prijs € 19,99
  2. Zwart aluminium van Zara Home, prijs € 49,99
  3. In messing van Glamorously Vintage, prijs € 115,47
  4. Maisons du Monde witte ballon, prijs € 19,99
  5. Vintage model 70's Thought Cake Living, prijs € 50,81

  1. Voetbol begin 20e eeuw 1e bobbel, prijs €1328,15
  2. Suck UK kurken wereldbol, prijs €125
  3. Santa Maria Globe Joss&Main, prijs €150

Samen met de klassieke ontwerpen vinden we andere gemaakt van messing, marmer of kurk. Dit laatste is misschien niet esthetisch aantrekkelijk, maar het is erg praktisch omdat het kan worden gemarkeerd met rode punaises geven de plaatsen in de wereld aan waar je al bent geweest of die je hoopt te bezoeken.

Hou je van wereldbollen om de bibliotheek te versieren? Als je van reizen houdt, kun je met wereldbollen dromen van je toekomstige bestemmingen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: