Decoratie-ideeën

Hoe een productievere werkruimte te realiseren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Veel mensen hebben momenteel een thuiskantoor om te werken. Het kunnen werknemers zijn die hun werk thuis uitvoeren of mensen die elke dag naar hun kantoor gaan, maar thuis een ruimte nodig hebben om taken af te ronden waarvoor hun werk hen misschien geen tijd heeft gegeven. Om deze reden is het noodzakelijk om een productievere werkruimte te creëren om het meeste uit de tijd te halen en meer tijd voor jezelf te hebben.

Mensen die ervoor kiezen om vanuit huis te werken, weten dat ze veel meer flexibiliteit hebben, waardoor ze zich gelukkiger en productiever voelen.Het is echter noodzakelijk om er rekening mee te houden dat je bepaalde limieten en werkregels moet hebben om alles te kunnen bereiken en dat tijd echt effectieve en productieve werktijd wordt.

Zelfs als niemand je veroordeelt omdat je om 10 uur 's ochtends in je pyjama zit, zou je een aantal werkgewoonten moeten hebben die je helpen je werk goed te organiseren en die er ook voor zorgen dat je een productieve werkroutine hebt.Maar om urenlang productief te kunnen werken, heb je een ruimte nodig die dat toelaat. Als de ruimte waarin je werkt je niet bev alt, zal het erg moeilijk voor je zijn om productief te zijn.

De juiste ruimte vinden

Het kiezen van de juiste ruimte voor je thuiskantoor lijkt misschien een fluitje van een cent, maar je moet even de tijd nemen om alle opties te overwegen. Het lijkt misschien voor de hand liggend om een kleine slaapkamer te kiezen of de slaapkamer die het minst wordt gebruikt in huis, maar de realiteit is dat je ruimte groot genoeg moet zijn om comfortabel voor je te zijn en ook zonnig moet zijn.Misschien is de logeerkamer een ruime plek met veel natuurlijk licht, of misschien de woonkamer Een optie is om dezelfde kamer voor twee verschillende functies te gebruiken.

Houd er rekening mee dat uw kantoor of werkplek zich nooit in een drukke verkeerszone mag bevinden. Als je je beter kunt concentreren bij lawaai en activiteit, dan is een kamer naast de woonkamer een goede optie, maar niet typisch. Een rustige plek is altijd beter met rust en eenzaamheid dan met lawaai en mensenverkeer.

Heb alles wat je nodig hebt

Het is mogelijk dat je in je huis de afwas niet in de badkuip hebt gedaan, dus in je kantoor zou je alles moeten hebben wat je nodig hebt om je werk en werk uit te voeren. Houd alles bij de hand zodat je niet ergens anders hoeft te zoeken naar iets dat niet thuishoort omdat het niet jouw kantoor is. Hé, af en toe een pauze nemen is geen slechte zaak , 5 of 10 minuten.

Natuurlijk en kunstlicht

Mensen zijn geprogrammeerd om zich gelukkiger te voelen en productiever te zijn wanneer ze worden blootgesteld aan natuurlijk licht. Het is belangrijk dat uw werkplek een raam heeft om natuurlijk licht binnen te laten. Als de ruimte het toelaat, geef dan voorrang aan natuurlijk licht.

Maar naast natuurlijk licht is het ook belangrijk om rekening te houden met kunstlicht. Als je niet genoeg natuurlijk licht hebt of als het donker wordt moet je een goed licht om u te verlichten, u moet de omgeving niet negeren en verlichting levensvatbaar maken. Je kunt een bureaulamp, een tafellamp, een vloerlamp of andere verlichting toevoegen die bij je werkplek past.

Opslagplaatsen

Het is noodzakelijk dat wanneer je op kantoor werkt, alles goed georganiseerd is. Hiervoor heb je plaatsen en opslagruimtes nodig die je helpen om alles op orde te hebben.Het kunnen archiefkasten zijn, decoratieve dozen of elke andere ruimte waar u belangrijke documenten kunt opbergen. Vind stijlvolle opbergoplossingen die goed werken voor je werkplek. Ze moeten praktisch zijn.

Een beetje groen

Het is geen geheim dat een paar planten het verschil kunnen maken in elke kamer van een huis. Kies enkele onderhoudsvriendelijke planten om uw kantooromgeving aantrekkelijker voor u te maken en hoe. Succulenten zijn een goede optie voor werkplekken, maar als je van andere soorten planten houdt, aarzel dan niet om daar ook rekening mee te houden. Vergeet niet dat ze je niet veel extra werk zouden moeten geven, zodat je er niet te veel tijd aan hoeft te besteden, dus onderhoudsarme exemplaren zijn een goede optie. Bloemen zijn ook een goede optie dankzij hun kleur .

Planten en bloemen helpen je niet alleen emotioneel beter te voelen, ze helpen je ook om meer zuurstof in de kamer te hebben, iets dat ongetwijfeld nodig is om coherenter te kunnen denken.Planten en bloemen zuiveren de lucht, waardoor je schonere lucht inademt.

Je moet comfortabel zijn

Aan het eind van de dag zou je je comfortabel en tevreden moeten voelen met het geleverde werk. Hierbij speelt het meubilair een fundamentele rol. Het is belangrijk dat zowel je tafel als je stoelen geschikt zijn om rugpijn of een slechte houding te voorkomen. Gebruik elk extra element dat je helpt een betere houding aan te nemen en pijn te voorkomen. Denk dat je op kantoor vele uren kunt doorbrengen en dat een oncomfortabel gevoel of een slechte houding zijn tol kan eisen van je gezondheid in de toekomst.

Ergonomische stoelen zijn een goede optie en momenteel zijn er veel geschikte modellen en met verschillende ontwerpen die u zullen helpen de stoel te vinden die het beste past bij de inrichting van uw kantoor. Ook de houding van je nek is erg belangrijk, het is noodzakelijk dat je je nek in een goede houding houdt om vermoeidheid te voorkomen. Er zijn veel monitoren en laptops of aanvullende elementen die je hierbij kunnen helpen.

Het is ook noodzakelijk dat je gekleed werkt alsof je op kantoor bent of in ieder geval met comfortabele kleding. Als u klanten aan huis gaat ontvangen, is het niet gepast dat u ze met te losse kleding ontvangt, omdat u dan een slecht beeld van uzelf zou kunnen geven. Een ander idee is om gepersonaliseerde decoratie toe te voegen aan je kantoor, zodat je je thuis voelt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: