Decoratie-ideeën

Versier de woonkamer in Japanse stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Is het je ooit opgevallen Japanse stijl? Het is een serene stijl, met weinig details, eenvoudige lijnen en zeer karakteristieke elementen, zoals de meubels op de begane grond en de panelen om kamers te scheiden. Het is zonder twijfel een prachtige stijl om de woonkamer te decoreren, en vandaag gaan we je een paar ideeën hierover laten zien.

In deze ruimtes kunnen we meubels vinden die niet erg hoog zijn, aangezien ze in Japan meestal op de grond staan, en ook stukken in zeer basistinten, van grijs tot naturel toon van hout. In die zin lijkt deze eenvoud erg op die van de Scandinavische stijl, waar alleen bepaalde functionaliteit wordt gezocht met een eenvoudige en delicate esthetiek.

Japanse houten woonkamers

Hout is een van de meest gebruikte materialen bij decoratie in Japanse stijl. De meubels hebben meestal de toon van kaal hout, of kleuren zoals grijs, beige of wit. Bovendien voelen de vloeren altijd zacht en comfortabel aan, omdat ze steeds belangrijker worden voor hun lage meubels.

Meubels in Japanse stijl

Als we aan meubels in Japanse stijl denken, denken we altijd aan die flush kussens, lage fauteuils en hele lage tafels. Nou, dit is precies waar we het over hebben. Als ze ook simpele lijnen hebben en we geen patronen of te veel elementen toevoegen, dan is het gelukt.

Japanse stijl in de woonkamer

Om ervoor te zorgen dat de woonkamer veel meer van deze stijl heeft, kunnen we planten toevoegen, wat detail met Japanse letters of vloerbedekking. Er zijn veel ideeën die deze stijl suggereren. Maar we mogen de omgevingen nooit overbelasten, aangezien het een zeer eenvoudige en functionele stijl is.

Japanse panelen voor ruimtes

Je mag de beroemde Japanse panelen niet missen om ruimtes van elkaar te scheiden. Ze zijn een prachtig detail, dat de kamer veel leven zal geven met Japanse accenten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: