Decoratie-ideeën

Xiaomi-producten voor thuis, toekomst en design komen samen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Chinese fabrikant Xiaomi blijft elke dag interessantere producten op de markt brengen. Bij deze gelegenheid willen we u kennis laten maken met een aantal van hen die op het huis zijn gericht, zoals de slimme lamp Eyecare Smart Lamp 2, de slimme LED-lamp Xiaomi Yeelight RGBW E2en de kit voor de Xiaomi Smart Home home, drie producten die afzonderlijk worden verkocht maar die, zoals we hieronder zullen zien, bereid zijn om als een team te werken en realiseren van een slimmer huis vol functionaliteiten.

Xiaomi Smart Home, het controlecentrum

De Xiaomi Smart Home-kit bestaat uit 4 verschillende producten De belangrijkste is de gateway die dient als het belangrijkste bedieningselement voor de rest van de apparaten. Dankzij deze gateway is communicatie tussen de App Mi Home smartphone-app en de rest van Xiaomi's elementen mogelijk, maar daar blijft het niet alleen bij, want het bevat ook een LED-lamp van 16 miljoen kleuren volledig configureerbaar en stelt je ook in staat om de radio af te spelen via Wi-Fi.

De rest van de kitcomponenten zijn:

  • A Lichaamssensor, die, zoals de naam aangeeft, een bewegingssensor is die detecteert wanneer iemand nadert, weggaat, etc.
  • A Deur-raamsensor, dit is een sensor die op deuren of ramen wordt geplaatst om te detecteren wanneer ze openen, sluiten etc.
  • Wireless Switcher, wat een soort aan/uit-knop is waarmee we eenvoudig alle apparaten tegelijk uit en aan kunnen zetten.

De complete set kost € 35 en je kunt hem rechtstreeks via deze link kopen.

Eyecare slimme lamp 2

De Eyecare Smart Lamp 2 is de tweede generatie Xiaomi slimme lampen. Het is een product dat is ontwikkeld in samenwerking met Philips en direct uit de doos is het voor ons duidelijk dat we te maken hebben met een product met een futuristisch design en hoge kwaliteit. De behuizing van de lamp is gemaakt van voedselveilige siliconen en kan tot 180º worden gebogen, waardoor hij delen van een bureau op een zeer comfortabele manier kan verlichten. Het voelt zeer aangenaam aan en is alleen verkrijgbaar in het wit.

De basis van de Eyecare Smart Lamp 2

De voet van de lamp beschikt over verschillende tactiele knoppen om het apparaat in te schakelen, de intensiteit te verhogen en te verlagen en een intensiteitssensor te activeren die de intensiteit van de lamp automatisch regelt. Hoewel de bediening ook kan worden gedaan via de App Mi Home-applicatie.

De prijs van de Xiaomi slimme lamp is € 45 en je kunt hem hier rechtstreeks kopen.

Xiaomi Yeelight RGBW E27 slimme LED-lamp

De Xiaomi Smart LED-lamp is een veel goedkoper alternatief voor de Philips Hue en met praktisch hetzelfde kwaliteitsniveau. Het biedt tot 16 miljoen kleuren waarmee u een volledig aanpasbare kleurensfeer in uw huis kunt creëren. Het is uitgerust met wifi-technologie, zodat het, net als de rest van de apparaten die we in dit artikel hebben gezien, op afstand kan worden bediend via de Mi Home-app, ofwel elke lamp afzonderlijk of door ze in een set te groeperen en meerdere lampen tegelijk te beheren dezelfde tijd. tijd.

De geschatte levensduur van deze lamp is meer dan 11 jaar zodat we het kopen van reserveonderdelen over een lange tijd kunnen vergeten.

De slimme LED-lamp kost € 17 en je kunt hem hier kopen voor de best mogelijke prijs.

My Magic Controller, een zeer originele controller

Zo ziet het ontwerp van de Mi Magic Controller er strak uit

De Mi Magic-controller is een originele afstandsbediening in de vorm van een kubus en zonder enige vorm van knop. Het commando wordt bestuurd vanuit verschillende vooraf gedefinieerde gebeurtenissen (slaan, schudden, draaien, knijpen, 90 graden draaien, ) die we kunnen toewijzen aan specifieke acties. Van de Gateway ontvangen we deze gebeurtenissen en kunnen we de actie die we willen toewijzen aan elk van hen. Een andere manier om een reeks verschillende producten van de Chinese gigant Xiaomi te besturen.

De prijs van de Magic Controller is €17 en je kunt hem hier kopen.

Pro's

Een van de punten die voor Xiaomi-producten pleiten, is dat we hun zorgvuldige ontwerp moeten benadrukken, geweldig als je technologie in je huis wilt integreren zonder dat het visuele aspect ervan wordt aangetast . Bovendien integreren ze allemaal perfect met elkaar, waardoor je alle apparaten vanaf je smartphone kunt bedienen dankzij de Mi Home-app.

Een ander zeer opmerkelijk punt is zijn geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijkbare producten van merken als Philips kosten enkele honderden euro's, terwijl we bij Xiaomi deze complete kit voor iets meer dan € 110 kunnen hebben en met een aantal zeer interessante functies.

Punten tegen

Als verder punt tegen ons hebben we dat Xiaomi een merk is dat momenteel erg gefocust is op de Chinese markt en dat blijkt. De app is vertaald in het Engels, maar niet 100%, dus we kunnen problemen ondervinden bij het configureren van sommige stappen als we worden geconfronteerd met een menu in het ChineesHetzelfde geldt voor de productinstructies, deze zijn allemaal alleen in het Chinees.

Wat kunnen we hiermee configureren?

Dankzij de integratie en functionaliteiten van alle geanalyseerde elementen, kunnen we functies zoals de volgende in ons huis integreren:

  • Courtesy light om naar bed te gaan en op te staan: We kunnen een bewegingssensor in onze kamer plaatsen en elk van de lampen configureren om met een gedimd licht aan te gaan bij het detecteren van een beweging. Zodat het beleefdheidslicht ons vergezelt als we naar bed gaan of als we 's nachts opstaan.
  • Instapverlichting bij binnenkomst: Met de deuropeningssensor en alle lampen of gloeilampen kunnen we detecteren wanneer de deur wordt geopend en de verlichting activeren.
  • Alarm: Op dezelfde manier als de vorige, kunnen we thuis een eenvoudig alarm instellen dat ons detecteert als er een deur of raam is geopend.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die we kunnen bedenken maar er zijn er nog veel meer Xiaomi verkoopt bijvoorbeeld ook een temperatuursensor zodat we de tonaliteit van de lichten op basis van de temperatuur van het huis, met blauw licht als het koud is en een warmere kleur zoals oranje als het warm is.

Zouden we deze productkit kopen?

Voor- en nadelen evalueren ons antwoord is bevestigend. Met Xiaomi's Smart Home kunnen we ons huis voorzien van slimme functies tegen lage kosten en met goede resultaten.

Fotogalerij

Ontdek meer details over deze Xiaomi-producten in deze fotogalerij.
Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: