Interieur

Ideeën om verschillende niveaus of hoogtes in de slaapkamer te creëren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een kamer met verschillende niveaus stelt ons in staat om met relatief gemak verschillende omgevingen te creëren en visueel te scheiden. In de slaapkamer is het gebruikelijk om een eerste ruimte toe te wijzen om te rusten en de tweede te gebruiken om een badkamer, een kleedkamer, een ontspanningsruimte of een klein kantoor te creëren.

In tegenstelling tot wat het lijkt, zijn er geen speciale functies nodig om met twee niveaus te kunnen spelen in dezelfde slaapkamer. Als onze plafonds hoog zijn, kunnen we twee hoogtes creëren; maar als ze dat niet zijn, hoeven we dit idee niet op te geven.We laten ons verschillende manieren zien om het te doen.

Het creëren van verschillende hoogtes in de slaapkamer draagt bij aan het maximaliseren van de bruikbare ruimte ervan. In een kamer met hoge plafonds biedt een tweede hoogte ons extra ruimte om een bibliotheek, een kleedkamer of een kleine studeerkamer te installeren. Afhankelijk van het gebruik dat we eraan willen geven, incidenteel of dagelijks, zullen we meer of minder aandacht moeten besteden aan de toegang tot de bovenverdieping.

In de kinderkamer kan een tweede hoogte een prachtige hoek worden om te lezen of te spelen. Een schuilplaats waar de kleintjes zich beschermd en veilig voelen. Wat als we niet de nodige hoogte in het plafond hebben om een tweede hoogte te creëren? We hoeven dit soort voorstellen niet op te geven. Een hogere verdieping of een klein platform kan soortgelijke sensaties bereiken.

Verhoogde bedden met lagere opbergruimte hebben een grote revolutie teweeggebracht. Geïnspireerd door datzelfde idee besluiten steeds meer mensen om een platform te bouwen in de slaapkamer. Ze zijn meestal tot een meter hoog en toegankelijk via drie of vier treden. Deze platforms worden gebruikt als kledingkast en tegelijkertijd als oppervlak om het bed en het nachtkastje te installeren.

We kunnen nog discreter zijn met hoogtes. Twee treden scheiden de slaapkamer van de badkamer in de tweede afbeelding. Het doel is niet om de bruikbare ruimte te maximaliseren, maar om twee kamers visueel te scheiden. Welk voorstel vind je het meest interessant?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: