Tuinen

Roze, een vrouwelijke touch in je buitenruimtes

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Roze is een zeer vrouwelijke kleur die ook inspireert tot romantiek, frisheid en kalmte. We hebben onlangs zes doe-het-zelf-projecten voorgesteld om je huis een roze tintje te geven, weet je nog? Vandaag gaan we verder en nodigen we je uit om buiten met deze kleur te spelen.

Tuinen, patio's en terrassen worden vrouwelijker als we roze tonen in de set verwerken. We kunnen het op verschillende manieren doen, zoals we hieronder zullen zien, gebruikmakend van structurele elementen of door kleine meubels, accessoires of planten in die kleur op te nemen.

Hoe verwerken we roze in onze tuin of terras?

Als je zeker weet dat roze jouw kleur is, schilder dan een buitenmuur in deze kleur. Waag het niet? Op zoek naar iets minder agressief? Dan wordt textiel je beste alternatief. Sommige vloerkleden, sommige matten en/of kussens zullen je patio of terras op een omkeerbare manier transformeren.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor planten met roze bloemen. Op deze pagina vertelden we je al over bougainvillea, een plant die je terras een zeer mediterrane uitstraling geeft. Maar je kunt er ook hortensia's, rozenstruiken, geraniums, camelia's of azalea's in roze tinten voor gebruiken.

Welk roze kiezen we en hoe combineren we het?

De pastelroze concurreren met andere intensere zoals fuchsia, als het gaat om het inrichten van buitenruimtes.De eerste zijn ideaal om een ontspannen sfeer te creëren, terwijl de fuchsia tinten voor meer frisheid en eigentijdsheid zorgen. Ze zijn ook opvallender, dus worden ze in lagere doses gebruikt.

Combineren met neutrale kleuren zoals wit en/of grijs is altijd een hit. Maar we kunnen het ook met andere pasteltinten zoals blauw of zeegroen. Zoals je op de laatste afbeelding kunt zien, vormen ze een ideale tandem voor het creëren van frisse en jeugdige ruimtes.

Hou je van roze om de buitenruimtes van je huis te versieren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: