Decoratie-ideeën

Veelkleurige modulaire zitbanken, een gedurfd voorstel voor de woonkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Waarschijnlijk was het met de titel niet duidelijk over welk type bank we het hebben. De meesten van ons gaan ervan uit dat je het begrepen hebt na het zien van de omslagafbeelding. Dat is waar je echt kunt waarderen dat we het hebben over modulaire banken met een extra functie: elementen presenteren met verschillende patronen en/of kleuren.

Gezien de kleur van de omslagafbeelding lijkt het misschien gewaagd om te wedden op een veelkleurige modulaire bank om de woonkamer te versieren, en dat is het ook! Er zijn echter meer sobere versies voor degenen die meer conservatief zijn.Versies die in plaats van gaan voor levendige kleuren, gaan voor neutrale kleuren.

Veelkleurige modulaire banken zijn niet gebruikelijk in huizen. Er zijn niet veel commerciële bedrijven die dit type item in hun catalogus opnemen. Er zijn echter tal van ontwerpstudio's die in het afgelopen decennium voor hen hebben gekozen. En in deze studio's schiet het budget de lucht in!

De Alphabet Sofa serie ontworpen door Piero Lissoni voor Fritz Hansen is een van mijn favorieten (afbeelding 3 van 6). Geïnspireerd door Lego-stukken, bestaat het uit vier zitmodules met verschillende afmetingen, 8 rugleuningen en een armleuning die op meerdere manieren kan worden gecombineerd. De modules zijn bekleed met stof en zijn verkrijgbaar in een breed en prachtig kleurengamma, waaronder levendige, pastel- en neutrale tinten.

Gelijkaardig concept gepresenteerd door Bits for Living (afbeelding 1 en 6) en Studio Lawrence (afbeelding 5). Ze hebben allemaal modules in effen tinten en zijn, net als de vorige, ideaal voor het decoreren van zowel verfijnde woonkamers in eigentijdse stijl als jeugdkamers met een informele stijl.

Wanneer de voorstellen in plaats van effen kleuren presenteren, patroonmotieven presenteren, krijgen ze een bohemien karakter. Een van de meest iconische is waarschijnlijk Mah Jong, een bank die totale vrijheid claimt van vorm en functie (afbeelding 2). Het werd in 1971 gemaakt door Hans Hopfer en is ontworpen om vorm vrijelijk aan functie aan te passen.

Hou je van veelkleurige modulaire zitbanken om de woonkamer mee te decoreren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: