Interieur

Voorstellen om een ​​sauna in de badkamer te plaatsen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De sauna verbetert ons cardiovasculaire systeem, verwijdert gif.webpstoffen uit ons lichaam en maakt endorfine aan, waardoor we slapeloosheid en stress kunnen bestrijden. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die het ons biedt en waarvoor we vandaag voorstellen om het in ons huis te implementeren.

Het installeren van een sauna in de badkamer vereist ruimte. Ook een belangrijke economische investering; de sauna's zijn gesloten ruimtes bedekt met cederhout waarvan de temperatuur tussen de 80 en 95ºC moet liggen. Naast de douche installeren is essentieel, maar er zijn verschillende manieren om dit te doen. We laten het je zien!

Een correct gebruik van de sauna houdt in dat je vooraf een warme douche neemt, evenals verschillende koudwaterdouches tijdens en na. De douche is daarom een essentiële aanvulling op de sauna en moet daarom in de buurt worden geïnstalleerd. Maar hebben we er genoeg ruimte voor in onze badkamer?

Het is alleen mogelijk om een sauna in de badkamer te integreren als we een grote ruimte hebben. De sauna moet een bank met twee niveaus hebben en goed geïsoleerd zijn. Deze kenmerken verplichten ons om een minimum bruikbare ruimte van 1x1m te reserveren; vergelijkbaar met degene die een grote douchebak inneemt.

Vanwege de gelijkenis in grootte is het gebruikelijk om aangrenzende sauna en douche in de badkamer te vinden. Het is een comfortabel voorstel, hoewel het nog meer is om bij het verlaten direct toegang te hebben tot de douche.Hiervoor zijn "open" douches bijzonder praktisch. In onze selectie van afbeeldingen kunt u het ene voorstel esthetisch vergelijken.

Afhankelijk van de grootte van onze badkamer, zal de ene of de andere verdeling handiger voor ons zijn. Een andere beperkende factor bij het nemen van een beslissing zal financieel zijn. Een traditionele Finse sauna voor twee personen wordt op de markt zelden onder de € 950,- geprijsd. Er zijn andere soorten sauna's, maar zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden, vereisen ze allemaal een aanzienlijke investering.

Ben je ooit in de sauna geweest? Wil je er eentje in huis hebben? Vind je zo'n investering het waard?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: