Interieur

Blauwe tinten om babykamers te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De kleur blauw is altijd in verband gebracht met het mannelijke; net zoals roze is voor het vrouwelijke. Daarom kiezen veel ouders al jaren voor deze kleuren om de kinderkamer mee te decoreren. Tegenwoordig hebben deze verenigingen aan kracht ingeboet en kunnen we babykamers vinden in blauwe tinten voor zowel jongens als meisjes.

De kleur blauw inspireert sereniteit en kalmte Het is een kleur die slaap vergemakkelijkt en daarom is het geschikt om de slaapkamer van de kleintjes te versieren. We kunnen het gebruiken om de muren te schilderen of het in de kamer te introduceren door middel van textiel en/of kleine accessoires.Maak samen met ons kennis met enkele van de sleutels om deze kleur correct te gebruiken.

Zoals we al zeiden, is blauw een goede kleur om de zenuwen te kalmeren. Het is een van de koudste kleuren in het palet en als zodanig is het ideaal voor het opfrissen van de omgeving Het effect is natuurlijk verschillend, afhankelijk van de tint; de marine is mannelijk, de rustieke indigo, terwijl de turkoois een vrouwelijke ondertoon krijgt.

We kunnen blauw aanbrengen op muren, meubels, textiel en/of decoratieve elementen. Gecombineerd met wit en room worden zeer harmonieuze en uitgebalanceerde mengsels verkregen. Deze lichte kleuren zorgen ook voor helderheid en helpen de blauwtinten te versterken, waardoor ze prominenter worden. We kunnen het controleren in de tweede afbeelding.

Groen geeft ook helderheid aan blauw, hoe meer de toon dichter bij geel ligt.Als het daarentegen de bedoeling is om warmte in de ruimte te brengen, zijn de ideale kleuren hiervoor oranje. Een andere manier om dit te doen is door blauw met hout te combineren, waardoor een natuurlijkere en rustiekere omgeving ontstaat.

Om de omgeving niet te verduisteren, is het raadzaam om de donkerder blues zorgvuldig te gebruiken. Door ze alleen op de hoofdmuur, tapijt of beddengoed aan te brengen en te combineren met wit of heel lichtgrijs, kun je het effect ervan verzachten.

Heb je na het zien van de afbeeldingen een duidelijker idee over hoe je blauw moet combineren in babykamers?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: