Decoratie-ideeën

Hoe zorg je voor de houten oppervlakken in je huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Veel mensen genieten graag van hun houten meubels of hebben vloeren die ook van dit materiaal zijn gemaakt. Hout brengt warmte in elk huis en past goed bij elke stijl die je gebruikt.Daarom , het is normaal dat als je je huis aan het inrichten bent, je op een bepaald moment besluit om meubels of houten oppervlakken te kiezen, maar hoe moet je ervoor zorgen dat ze altijd in goede staat blijven?

Houten oppervlakken worden gemakkelijk beschadigd door krassen of vlekken die in het materiaal vast komen te zitten. Maar het is ook gemakkelijk om de schoonheid van het hout te herstellen als je enkele snelle oplossingen kent, althans in de meeste gevallen.Hoewel diepe vlekken meer grondige methoden vereisen, kun je, als de schade slechts oppervlakkig is, verschillende snellere methoden gebruiken zodat de schade niet gefixeerd blijft.

Repareer wat krassen

Houten oppervlakken hebben meestal veel te lijden onder slepen of vallen, hierdoor zal het materiaal afbrokkelen, slijten of zelfs scheuren. Er kan niets aan worden gedaan. Dit kan gebeuren in een normaal huis, maar je kunt wel zorgen voor lelijke krassen die op elk moment kunnen gebeuren.

Het is gemakkelijk om producten te vinden die het oppervlak van het hout polijsten en op deze manier krassen of vlekken verdwijnen. Er zijn ook verschillende soorten email met verschillende tinten, zodat je degene kunt kiezen die past bij de houtafwerking die je op dat moment nodig hebt. Je hoeft alleen maar een tint te kiezen die dicht bij de kleur van je oppervlak ligt en deze aan te brengen het houtglazuur om het te mengenen dat de oppervlakkige schade wordt verbeterd.Lees bij twijfel de productinstructies goed door of vraag informatie aan een timmerman.

Andere opties voor het behandelen van het houten oppervlak

Hier ga ik je andere handige tips geven om vlekken en krassen op houten oppervlakken te behandelen:

  • Een lichte waslaag kan ook oppervlakkige krassen verhelpen. Indien nodig kunt u de was grondiger aanbrengen om betere resultaten te krijgen met krassen op het oppervlak van uw hout.
  • Er zijn ook enkele zelfgemaakte recepten om krassen op het hout te verwijderen, zoals het aanbrengen van een beetje olijfolie of vochtinbrengende crème.
  • Kleurpotloden zijn een van de gemakkelijkste manieren om krassen in te vullen. U kunt een kleur vinden die past bij de afwerking van uw hout en u kunt zelfs twee kleuren mengen om het gewenste effect te krijgen.Wrijf vanaf nul en strijk de was glad met een glad jaar. Kleurpotloden zijn ook goede ideeën voor verfafwerkingen.
  • Braziliaanse noten zijn heerlijk en goed voor je gezondheid, maar ze zijn ook goed voor het opfleuren van je hout. Je kunt de moeren gebruiken om krassen in lichtgekleurde houtsoorten op te vullen. U wilt ervoor zorgen dat u ze eerst snijdt, zodat ze de olie vrijgeven en als u ze wrijft, zijn ze effectiever. Je moet zachtjes over de kras wrijven.
  • Het gebruik van een beetje jodium kan ook helpen krassen op het oppervlak op donkerder hout te verbergen, hoewel je misschien meer dan één laag moet aanbrengen om de juiste tint te krijgen. U kunt wattenstaafjes gebruiken om zachtjes te wrijven en vervolgens te laten drogen.

Om watervlekken te verwijderen

Onbedoeld kunnen we glazen water of andere koude dranken op een houten oppervlak zetten en per ongeluk de watervlek op het hout achterlaten.Het gebeurt vooral op houten tafelbladen, die zijn afgewerkt met vernisIk weet zeker dat je begrijpt wat ik bedoel als ik je vertel over deze ringvormige watervlekken -in de kont van het glas -.

Deze vlekken zijn erg lelijk en er zijn enkele geschikte producten om ze te behandelen, dus het kan nooit kwaad om deze producten in huis te hebben. Maar als je wilt, kun je ook rekenen op andere remedies en trucs om van deze vervelende watervlekken op hout af te komen -hoewel ze ook nuttig zijn voor andere soorten vlekken-.

Een strijkijzer voor kleding en textiel

Als de vlek vers is en geen tijd heeft gehad om zich diep in het houtoppervlak te nestelen, is deze remedie handig. U moet een groot stuk stof over de waterring leggen en deze met een heet strijkijzer aandrukken. Azorg ervoor dat je al het water uit het strijkijzer laat lopen voordat je dit doet, want je wilt niet nog meer vocht toevoegen. Wrijf met het hete strijkijzer over de met stof bedekte waterring totdat deze verdwijnt. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat u de stof en het oppervlak niet verbrandt.

Citroenolie of Sinaasappelolie

Citroenolie of sinaasappelolie zijn ook goede ideeën voor waterringen die hardnekkiger zijn. Laat de olie een nacht of in ieder geval een paar uur in de waterring trekken. Verwijder vervolgens de overtollige olie, zelfs als de vlek niet verdwijnt, maar minder zichtbaar zal zijn. Je kunt het proces herhalen om het eindresultaat er beter uit te laten zien.

Tandpasta en mayonaise

Hoewel het voor u ongebruikelijk lijkt, zijn de resultaten positief. U hoeft alleen een tandpasta in gelijke delen te mengen - maar geen gel, het moet witte tandpasta zijn, de traditionele - en mayonaise. Breng het mengsel aan op de vlek en veeg het vervolgens af met een zachte doek. Mogelijk moet je een beetje wrijven om de ring geleidelijk te verwijderen. Wrijf het gebied vervolgens in met sinaasappelolie of citroenolie en het zal volledig verdwijnen.

Als deze huismiddeltjes je niet al te veel overtuigen, heb je altijd de mogelijkheid om naar je supermarkt te gaan en een vlekverwijderaar te kopen die je zal helpen krassen en verschillende vlekken die je op je houten oppervlakken hebt te verwijderen. Maar onthoud bij sommige of andere remedies dat u het meerdere keren zult moeten behandelen totdat het volledig verdwijnt.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: