Tuinen

Cactussen en andere vetplanten om de tuin of het terras te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hadden de term vetplanten kunnen weglaten en u zou allemaal hebben begrepen wat voor soort plant we voorstellen om uw tuin te versieren. Echter, net zoals alle cactussen vetplanten zijn, zijn niet alle vetplanten cactussen. En vandaag wilden we rigoureus zijn om enkele concepten te leren.

Vetplanten zijn planten die water opslaan in hun stengels, wortels en bladeren om lange periodes van droogte te overleven. Binnen deze plantenfamilie zijn cactussen het populairst. Ze zijn zo omdat ze een dikke wollige vacht hebben en/of met doornen, om zichzelf te beschermen tegen hitte en tegen plantenetende dieren.

Nu we allemaal weten welke plantenfamilie we bedoelen, laten we actie ondernemen! Cactussen en andere vetplanten zijn ideaal voor wie aan de slag wil met tuinieren Waar en hoe planten we vetplanten? Welke zorg hebben ze nodig? Dat zijn de vragen die je jezelf waarschijnlijk stelt en die we vandaag proberen te beantwoorden.

Enkele sleutels om cactussen te laten groeien

Het feit dat ze niet veel zorg nodig hebben, betekent niet dat we allemaal vetplanten kunnen kweken. Buiten hebben vetplanten een warm klimaat en zonnige blootstelling nodig. Plant ze bij voorkeur op hoge grond met een goede luchtcirculatie en uit de buurt van muren die dienen als een reflecterend scherm tegen de zon. We willen niet dat ze verbranden.

Cactussen kunnen niet tegen temperaturen onder de 7ºC of het naast elkaar bestaan van kou en vochtigheid in de omgeving die hen omringt.Daarom is het belangrijk om ze droog te houden in de winter. Tijdens de zomer daarentegen is het belangrijk om de grond tussen de gietbeurten te laten drogen om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

Kleipotten zijn het meest geschikt voor het planten van vetplanten. Het materiaal vergemakkelijkt het verlies van vocht uit de ondergrond en voorkomt stagnatie. Daartoe is het belangrijk om kleiachtige schotels en aarde te vermijden. Hoewel cactussen zeer arme grond ondersteunen, is hun groei krachtiger en hun bloei veel spectaculairder als het juiste substraat wordt gebruikt.

Dit zijn slechts enkele sleutels om te beginnen met kweken cactussen en vetplanten. Planten die, zoals je op de foto's kunt zien, onze tuin of terras heel wat kunnen opfleuren. Vind je ze leuk? Heb je cactussen in je tuin?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: