Decoratie-ideeën

Tips om je huis groter te laten lijken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn huizen in alle soorten en maten en in veel gevallen zijn de huizen niet zo ruim, vooral in grote steden. Maar alleen omdat een huis niet groot is, wil nog niet zeggen dat het niet veel mogelijkheden kan hebben om er een gezellig huis van te maken waar je je goed voelt en waar je vooral van kunt genieten als een toevluchtsoord. Ik heb het niet over het groter laten lijken van een slaapkamer, maar over het hele huis.

In een klein huis kun je niet meer vierkante meters plaatsen om het ruimtelijker te laten aanvoelen, maar gelukkig zijn er enkele trucs die je kunnen helpen om je huis te maken er ruimer uitzien zonder dat u hoeft te werken of meer vierkante meters hoeft te hebben.De kunst is om het oog te bedriegen, zodat je je in een paleis waant, ook al woon je in een huis op slechts een paar meter afstand.

Lichte tinten op de muur

Lichte kleuren zijn absoluut degene die je kunt gebruiken voor je kleine huis. Als je donkere kleuren gebruikt, maak je je huis en elk van je kamers alleen maar kleiner dan ze al zijn. De kleuren die je het meest zou moeten gebruiken zijn: wit, crème, lichtgrijs, blauw in pasteltintendeze kleuren laten je kamers er veel luchtiger, frisser en vooral: ruimer uitzien .

Dezelfde kleur, andere tint

Veel mensen hebben de neiging om het plafond in hun kamer wit te laten of houden geen rekening met de nuances van kleuren. Van het plafond tot elke andere kleur die in uw kamers wordt gebruikt, ze hebben veel impact op de muren.Het belangrijkste is dat je de kleuren van de hele ruimte kunt combineren, anders krijgt je kamer niet de chromatische balans die hij verdient en kun je een overbelastingseffect creëren waardoor je huis nog kleiner lijkt.

Een slimme manier om consistente kleuren in een kleine ruimte te gebruiken, is door een tint te kiezen die iets lichter is dan de kleur van de muur en op het plafond een iets donkerdere kleur, of lichter, afhankelijk van het effect dat u wilt bereiken.

Ga voor monochroom

Een andere optie die je misschien leuk vindt, is om monochromatisch te gaan voor je huis. Je kunt de muren schilderen in een kleur als wit en dan gaan met andere tinten zoals gebroken wit, crème enzovoort. Het is een manier om witte muren te combineren met andere kleuren, zoals lichtgrijs.

De kleurcode

Naast de muren en andere accessoires kun je rekening houden met de kleuren in je kamers, zodat je mooie effecten kunt creëren. U kunt een structuur creëren door de rangschikking van kleur en maten. Dit kan je ook helpen om de nodige volgorde te vinden, je objecten op kleur te groeperen en ook te laten zien wat je persoonlijkheid is.

Multifunctioneel meubel

Investeren in meubels die vele functies dienen, is een gemakkelijke manier om een kamer en een heel huis te stroomlijnen. Probeer eens een vintage kist, een ingebouwde opbergpoef om dekens of boeken in op te bergen en voor een opgeruimde look in je huis.

Je kunt kiezen voor een canapébed om er lakens, dekens of wat je maar wilt onder te leggen. Een bijzettafel die ook dienst doet als salontafel, je kunt de meubels kiezen die het beste bij je huis passen, maar onthoud dat

Je mag de spiegels niet missen

Als er iets is dat niet mag ontbreken in je kleine huis, dan is het wel het gebruik van spiegels. Spiegels helpen je om je huis groter te laten lijken dankzij de weerspiegeling die ze geven. Het is een goed idee om ze op strategische plaatsen te plaatsen, zodat de reflectie voldoende is en dat gevoel van diepte kan worden gecreëerd. Je kunt het recht voor een raam of een deur plaatsen, op deze manier zal de reflectie je oog bedriegen en zul je voelen dat de ruimte veel breder is dan het in werkelijkheid is .

Daarom zijn spiegels de snelste manier om een kamer groter te laten lijken. Hoewel je misschien geen wand-tot-wandspiegel wilt hebben, wil je misschien kiezen voor een maat van volledige lengte of een die min of meer groot is, maar toch goed past in de ruimte waarin je hem wilt plaatsen.

Meubels die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen

Naast multifunctionele meubelen is het ook een goed idee om extra meubelen te hebben die makkelijk op te bergen zijn. U kunt bijvoorbeeld bijzettafels of stoelen hebben die kunnen worden opgevouwen en in kleine hoekjes kunnen worden opgeborgen. Zo kun je ze gebruiken wanneer je ze nodig hebt en wanneer je ze niet nodig hebt, hoef je ze alleen maar terug op hun plaats te zetten en heb je weer meer ruimte in je ruimte.

Denk groot voor je kleine ruimte

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat je voor het inrichten van een kleine ruimte het met kleine meubels moet doen, maar niets is minder waar. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. U kunt kiezen voor een meubelstuk dat opv alt en dat u mooi vindt, dat persoonlijkheid toevoegt aan de ruimte in kwestie. je kunt bijvoorbeeld een mooie fauteuil naast je bank in de woonkamer zetten die karakter toevoegt en de ruimte er ook opgeruimder uit laat zien.

Decoratieve opbergdozen

Je hoeft niet je hele huis te vullen met decoratieve opbergdozen, maar je kunt er wel een paar op strategische punten hebben om je kleine huis op te ruimen. Er zijn zoveel voorwerpen in huis die snel rommelig kunnen worden en een hele puinhoop kunnen veroorzakendat je enkele decoratieve opbergdozen kunt kiezen om goede orderesultaten in je kleine huis te bereiken.

Dit zijn enkele tips die je in gedachten moet houden om van je kleine huis te kunnen genieten, maar het veel groter te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Zo kunt u zich realiseren dat de grootte van uw huis er niet toe doet, maar de inrichting en hoe u erin zit om het comfort te voelen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: