Decoratie-ideeën

Alles wat je moet weten over opbergen in de woonkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De woonkamer van een huis is het hart van het huis. Het is een plek waar u zeker graag tijd zult doorbrengen met uw gezin en ook zult genieten van uw vrienden. Het is een plek om uit te rusten en ook om elkaar te ontmoeten, daarom zijn decoratie en orde in elk van de hoeken zo belangrijk. Een opgeruimde en goed ingerichte woonkamer zal je goed- zijn, aan de andere kant, als het rommelig is of niet goed is ingericht, zal je je waarschijnlijk slecht voelen.

Vandaag wil ik het met je hebben over enkele tips zodat je woonkamer opgeruimd is en dit bijdraagt aan je emotionele welzijn en dat je op elk moment van de dag of nacht van dit verblijf kunt genieten. Mis deze tips niet om ze aan te passen aan uw huis en uw levensstijl.

Beperk opslag

Hoewel alles zijn plaats moet hebben, is het niet gepast om te veel op te bergen in de woonkamer. Met andere woorden, het is een goed idee dat alles een vaste plek heeft, dat je voldoende ruimte hebt om je spullen op te bergen en de spullen die je nodig acht bij de hand hebt, maar niet te zwaar belast .

Kies bijvoorbeeld geen salontafel met beperkte opbergruimte als je meer nodig hebt, maar kies een tafel die aan je behoeften voldoet en geen rommel in je woonkamer brengt Woonkamers hebben de neiging om verzamel extra materiaal , dus het is beter dat je goed nadenkt over wat je nodig hebt, wat je bij de hand wilt hebben en niet verder gaat. Heb ruimte om op te slaan, maar niet om meer op te slaan.

Optimaliseer de planken

Planken zijn een goede uitvinding om een opgeruimde kamer te hebben, dus als je planken in de woonkamer hebt, aarzel dan niet om ze te gebruiken, en als je die niet hebt, een idee is om ze toe te voegen om ze te optimaliseren en ook om het milieu te verbeteren.Als je eenmaal de planken in huis hebt, moet je weten hoe je ze moet organiseren zodat de opslag correct is en geen overbelaste stijl creëert .

Gebruik geen decoratieve bakjes of manden op de planken, het is beter om bakjes zonder deksel te kiezen voor artikelen die vaak gebruikt worden Kies kleuren die passen bij de decoratie van de de rest van de kamer blijft en geeft je een goed gevoel. Beschouw de planken als een kleine verfijnde plek die moet passen bij je leefruimte en die je ook zou moeten helpen om een veel meer georganiseerde ruimte te hebben.

Maak geen misbruik van ruimte

Het is erg belangrijk dat de plaatsen waar je opslagruimte hebt, goed gebruikte plaatsen zijn.Stapel je spullen niet op, heb niet alles in chaos. Heb geen plank met alleen maar decoratieve items en vul kasten niet met rommel alleen omdat je een paar minuten niet stopt om je items te ordenen. Probeer een orderoutine te creëren voor een goede opslag in je woonkamer, bedenk dat als je woonkamer netjes is, je geest dat ook zal zijn.

Als je een persoon bent met weinig tijd, kun je een wekelijkse routine creëren en één dag per week kiezen om alle items die je in je kamer hebt te bestellen en een meer gastvrije omgeving te creëren. Zet niet alles in de weg en laat het daar niet liggen alsof er niets is gebeurd. Jawel, uw welzijn hangt ervan af of er geen orde in uw woonkamer ontbreekt.

Alles schoon en netjes

Als het om opbergen in de woonkamer gaat, is het niet alleen belangrijk dat alles op zijn plek staat en goed georganiseerd is, het is ook enorm belangrijk dat alles heel schoon is. Kun je je voorstellen dat je een opgeruimde plank ziet, maar vol met vuil, stof of zelfs spinnenwebben?

Het is niet prettig om vuil in een kamer te zien, hoe netjes het ook is, daarom is het noodzakelijk dat je een routine hebt om je woonkamer elke dag of in ieder geval de overgrote meerderheid van de dagen. Orde en netheid zijn essentieel voor je welzijn en het is iets dat je als prioriteit zou moeten hebben. Je kunt netheid niet negeren, want vuil roept ook op tot wanorde. Een vuile of rommelige omgeving bezorgt je alleen maar stress en angst in je dagelijkse leven.Is het de moeite waard om emotioneel ongemak te hebben, alleen omdat je geen goede gewoonten van orde of netheid hebt? Helemaal niet!

Manden en dozen met mate zijn een goed idee

Decoratieve manden en dozen zijn een geweldig idee om de woonkamer goed georganiseerd te houden en alles erin op te bergen. Maar pas op, ga niet te veel manden of dozen in, want je zou een visuele overbelasting kunnen creëren die niet geschikt is voor een woonkamer thuis. Het is beter dat je een specifiek aantal manden en sierdozen kiest, dat je precies weet waar je ze neerzet en wat erin gaat -en niets anders-, zodat je kunt decoreren en bewaar tegelijkertijd zonder te ver te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld organizers of dienbladen toevoegen aan de bovenkant van een bijzettafel of consoletafel om een handige plek te creëren voor telefoons, schrijfgerei of post. Je kunt ook grote decoratieve manden onder een bijzettafel of een console plaatsen om er gebruik van te maken en deze ruimte niet te verspillen. Je kunt labels op je manden of decoratieve dozen plakken om te weten welke elementen in elke doos zitten en om ze gemakkelijk te vinden.

Voeg geen onnodige elementen toe

Doe geen moeite om extra meubels of accessoires toe te voegen aan je woonkamerinrichting die je nooit zult gebruiken. Deze elementen lijken vanaf het begin misschien mooi voor je, maar de realiteit is dat ze rommel zullen worden die je niet het gebruik zult geven dat ze verdienen en ze zullen je alleen maar irriteren, ze zijn wat bekend staat als 'creëert stof' dat niet de moeite waard is het in huis hebben.

Als een lamp bijvoorbeeld niet voldoende ruimte verlicht, is dat omdat je die niet nodig hebt, je een andere lamp nodig hebt die meer en beter verlicht. Als je extra stoelen neerzet voor het geval je op een dag bezoek krijgt, zullen ze uiteindelijk een extra plek in je woonkamer innemen die onnodig en omslachtig kan zijn. Denk na over het praktische, over wat die je elke dag nodig hebt en hoe je je woonkamer comfortabel, functioneel en ook altijd schoon en opgeruimd kunt maken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: