Decoratie-ideeën

Krastechniek. Stap voor stap de krastechniek uitvoeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De bekraste of geaderde techniek is zo oud als de klassieke gotelé of gehakte techniek, maar er zijn nog steeds veel huizen die het hebben en gebruiken.

Daarom zullen we in dit artikel zien hoe je de krastechniek uitvoert op muren helemaal opnieuw of gewoon om een patch te repareren.

Zo gaan we de benodigde materialen bekijken en stap voor stap de krastechniek uitvoeren:

Benodigde materialen:

Temper voor chippen of krabben.

Krabkam, die je hier kunt kopen.

Normale wolroller.

Doe de scratch-techniek helemaal opnieuw:

Dit schilderij wordt meestal op gladde oppervlakken gemaakt, dus wat we nodig hebben is dat de muur glad is.

Als je gotelé of een andere schildertechniek hebt, kunnen we dit niet doen.

Nou, bij volmacht als we kunnen, maar we krijgen geen goed resultaat.

Zodra we een gladde muur hebben, beginnen we deze aan te brengen met een normale wolroller, onverdund gehakt. Dat wil zeggen, de temperpasta zoals deze in de container zit.

We brengen de tempera aan met de normale wolroller op een stuk muur, en we gaan de hele hoogte van de muur ongeveer een meter breed geven, aangezien we het gaan doen in stukjes van een meter breed .

Zodra de temperatuur gelijkmatig over het stuk muur is aangebracht, waardoor een kleine uniforme laag achterblijft, nemen we de kam met de ijzeren punten om te krabben, en we gaan het van boven naar beneden en van beneden naar boven, krabben al het humeur dat het nog steeds zacht is, waardoor het kraspatroon over het hele oppervlak achterblijft.

Als we een stuk hebben gekrast, pakken we de normale wolroller weer en brengen we een ander stuk muur aan, en dan halen we de ijzeren kam door die recent aangebrachte temper om het te krabben.

We doen dit totdat we de hele muur of muren hebben voltooid om te decoreren.

Als we de hele muur hebben bekrast, laten we het gewoon drogen en dat is alles.

Als de kras eenmaal droog is, kunnen we hem schilderen met plastic verf in een bepaalde kleur, als we dat willen, of laten zoals hij is.

De reden om het in stukken van ongeveer een meter breed te doen, is omdat als we al het temperen op een muur of muren zouden aanbrengen met de wolroller, wanneer we de kam wilden passeren er gebieden zouden zijn waar het temperen al had plaatsgevonden het zou zijn opgedroogd en we konden de tekening niet maken.

De tekening wordt normaal gesproken van boven naar beneden gedaan en omgekeerd, maar er zijn geen voorwaarden aan verbonden, je kunt het van links naar rechts of diagonaal doen of wat je maar wilt.

Mijn advies is dat je eerst oefent op een onbruikbaar oppervlak om het juiste polsspel en de exacte druk te krijgen om de kam te passeren en een goed kraspatroon te krijgen.

Een patch repareren met de scratch-techniek:

Stel je voor dat je een gebroken pijp had en de loodgieter brak de muur om die pijp te vinden en te repareren, toen kwam de metselaar en pleisterde het gat om het te bedekken en nu heb je een kamer in het midden van de gang, woonkamer of de plaats die een patch is die moet worden afgestemd op de rest van de muur met de krastechniek.

Het eerste wat we moeten doen is de hele patch schuren totdat deze glad is en we maken ook de randen van de patch glad met het schuurpapier.

Door de randen van de patch te verminderen door te schuren, bereiken we dat, bij het aanbrengen van tempera achteraf en bij het krabben, de hele rand van de patch niet te omvangrijk is. Want als we niet zouden schuren, zouden we verharding aanbrengen op droge verharding en zouden er zeer lelijke oneffenheden worden opgemerkt.

Zodra het hele oppervlak goed geschuurd is, brengen we de gehakte tempera aan met de normale wolroller op het hele stuk en passeren we de metalen kam die hetzelfde originele patroon op de muur imiteert.

Zodra het droog is, schilderen we opnieuw de kleur van de muur. Hier kun je zien hoe je zelf kleuren kunt maken met kleurstoffen en kleurstoffen om dezelfde kleur als je muur te krijgen.

Aangezien er verschillende soorten kammen zijn (dikker, dunner, platter) verandert de tekening afhankelijk van de kam waarmee het is gemaakt. Allereerst moeten we kijken naar het type kam dat we nodig hebben, om dat de tekening gelijk blijft, of zo gelijk mogelijk.

Maar om er zeker van te zijn dat de tekening hetzelfde wordt als de oude, is het beste wat we kunnen doen, zoals ik al eerder zei, oefenen op karton of een oppervlak dat niet werkt en dat manier waarop het uit dezelfde tekening komt of een zeer vergelijkbare tekening om die patch correct te verbergen.

Deze kun je ook leren 15 schildertechnieken voor moderne muren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: