Decoratie-ideeën

Hoe de muurhaktechniek te doen - Duizend decoratie-ideeën

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De picado-techniek is een zeer oude schildertechniek, net als gotelé; Het wordt nauwelijks meer gebruikt en wordt over het algemeen alleen toegepast in oude huizen die niet zijn gerenoveerd.

Maar als je het leuk vindt, of als je dit soort schildertechniek in huis hebt en je moet een patch repareren, dan leg ik het uit hoe het te doen stap-voor-stap techniek voor het versnipperen van muren vanaf nul of om die patch te repareren.

Hoe de picado-techniek helemaal opnieuw te doen:

Materialen:

Temper voor gehakt.

Een normale wolroller.

Zo'n hakmolen die je hier kunt kopen.

Om te beginnen moeten de muren glad zijn, het hoeft niet perfect glad te zijn, maar hoe gladder ze zijn, hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Het kan niet worden gedaan op gotelé, of briesjes, of een ander type verf dat niet glad is.

Met andere woorden, het kan worden gedaan, maar de originele afbeelding zou niet uitkomen.

De eerste stap is om de temper op de muur aan te brengen met de normale roller.

We mengen het niet met water. We brengen de pasta aan zoals hij is, dik, met de normale wolroller op de muur, waarbij we een klein laagje gehakte temperapasta achterlaten.

En we doen het ook niet op de hele muur. We gaan stuk voor stuk, zodat de pasta niet uitdroogt.

Onmiddellijk hebben we het beiteltempo over een stuk van de muur verspreid, we nemen de hakwals en laten deze voorzichtig over het oppervlak glijden, van boven naar beneden of van links naar rechts, maar altijd in een van die twee adressen.

Dat wil zeggen, als je besluit om van boven naar beneden te rollen, doe dat dan altijd.

Zodra we beginnen te rollen, zullen we zien dat als we over het oppervlak rollen, het putjes begint te onthullen.

Je hoeft niet te knijpen. Sterker nog, hoe meer je drukt, hoe minder schokkerig of reliëf het eruit komt te zien.

Het kan even duren voordat je het onder de knie hebt, maar als je het eenmaal doorhebt, rolt hij de gehaktroller al op dezelfde manier door de pasta. Het is heel eenvoudig.

Zodra we het stuk muur hebben gehakt waar we de pasta met de versnipperaar hebben aangebracht, nemen we de wolroller weer en maken we nog een stuk, en zo verder totdat we het hele oppervlak schilderen.

En dat is het, we hebben al gehakt.

Zodra de picado volledig is opgedroogd, kunnen we hem laten zoals hij is, of we kunnen hem verven met witte plastic verf of een andere kleur. Zo wil iedereen.

Voor hoeken of ruimtes waar de breekrol het effect niet goed kan uitvoeren, zijn er speciale rollen voor hoeken die heel goed werken, zoals deze die je hier kunt kopen.

Opmerking: Voordat u begint met hakken, is het handig om te oefenen op een stuk karton, of op een ander onbruikbaar oppervlak, om verschillende tekeningen, druk met de roller enzovoort te testen aan, en dat later aan de muur de eerste keer goed uitpakt.

Dit is hoe een muur zou worden geverfd, maar wat als we gewoon een stuk willen doen?

Een patch repareren in een gebied waar we een gat hebben gemaakt

Het eerste wat we zullen doen is de te repareren patch gladmaken met stopverf en zodra de stopverf droog is, zullen we alle stopverf en het gebied rond de patch schuren om de chipping te verminderen, aangezien we net als rond de patch zijn als je Chopped gaat chippen als het niet geschuurd en glad is, zul je een uitsteeksel rond de rand van het drumvel opmerken.

Dus we moeten de patch en de omgeving helemaal glad maken.

Zodra we de gladde patch hebben, nemen we de normale wolroller en brengen we een stekend gevoel aan op de patch, en dan nemen we de stekende roller en doen het steken in dezelfde vorm en grootte als de muur, om het niet op te merken de pleister.

Om er zeker van te zijn dat de picado hetzelfde wordt als de oude, dezelfde maat enzovoort, is het beste wat we kunnen doen oefenen op karton of een oppervlak dat niet werkt, voordat we het doen het aan de muur

Als ze eenmaal droog zijn, kunnen we dezelfde kleur schilderen als de muren, als die er zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een picado maakt met gehakte tempera, het is de goedkoopste manier, aangezien een zak van 15 kilo humeur maximaal 5 euro waard is . Maar om gehakte buitenkanten zoals bijvoorbeeld een gevel te maken, is het raadzaam om ruwe steen te gebruiken.

Ruwe steen is een pasteuze verf die achteraf niet geverfd hoeft te worden en watervast is.

Als we bijvoorbeeld een gehakte sinaasappel op de gevel van ons huis willen maken, kopen we ruwe sinaasappelsteen en hebben we geen ander type product nodig.

De manier om de ruwe steen aan te brengen is dezelfde, eerst met een normale roller verspreiden we de steen over een gebied en dan passeren we de hakwals, en dat doen we totdat het hele gebied klaar is.

Als je vragen hebt, laat me dan een reactie achter en ik zal je graag antwoorden.

En als je denkt dat dit artikel een vriend of familielid kan helpen die deze techniek moet toepassen, deel het dan. Bedankt!

Je kunt ook kijken:

Hoe vocht in muren te herstellen.

15 decoratieve schildertechnieken voor muren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: