Interieur

Hoe roestvrij of gegalvaniseerd staal te schilderen - Duizend decoratie-ideeën

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Roestvrij of gegalvaniseerd staal zijn materialen die geen verf toelaten, en als ze dat toelaten, laat de verf na korte tijd los, barst of schilfert.

Normaal gesproken, wanneer deze stukken zijn geverfd of met een bepaalde kleur, is dat omdat ze in verschillende "badkuipen" met zuren en andere producten worden geplaatst om het materiaal te anodiseren en het een of andere afwerking te geven.

Maar als je het in jouw geval maagdelijk hebt en je wilt het schilderen, zelfs als het een moeilijk materiaal is om te schilderen, is het niet onmogelijk en kunnen we een geweldig resultaat bereiken, zoals we zullen zien in dit artikel met de stappen en materialen die nodig zijn om stap voor stap te zien hoe u roestvrij of gegalvaniseerd staal schildert.

Materialen voor het verven van roestvrij of gegalvaniseerd staal

  • Schuurpapier met gemiddelde korrel dat je hier kunt kopen. (Handblok of P320 schuurschijven als we een elektrische of pneumatische schuurmachine gebruiken).
  • Fijne schuurspons die je hier kunt kopen.
  • Polyurethaan primer
  • Polyurethaan email.
  • Polyurethaan oplosmiddel.
  • Borstel, poriënvrije roller voor handmatig schilderen, of kit met spuitpistool en compressor voor spuiten.

Metaal, of het nu het een of het ander is, wordt meestal geverfd met email, omdat het producten zijn die een grotere hechting, dikte en weerstand hebben.

Maar binnen email zijn sommige meer geschikt voor een type oppervlak dan andere.

In dit geval gaan we voor het verven van roestvrij of gegalvaniseerd staal polyurethaanemail gebruiken, een van de hardste emails en met de beste verankering die er is.

We gaan het ook primen voordat we de nagellak aanbrengen, en de primer zal ook van polyurethaan zijn.

Je kunt deze producten kopen waar je maar wilt.

Ik werk veel met een merk van het merk Montó en het is degene die ik ga aanbevelen.

Het schildersbedrijf Montón heeft een polyurethaan-email met de naam Acripol in zijn catalogus, een van de beste emails die ik in mijn leven heb geprobeerd. Bovendien heeft het naast het tweecomponentenglazuur ook een primer, die Impripol wordt genoemd.

Zowel Acripol-glazuur als de Impripol-primer zijn tweecomponenten.

Dat wil zeggen, aan de ene kant hebben we de verf en aan de andere kant de verharder of katalysator die met de verf moet worden gemengd zodat deze droogt en uithardt.

De mix van deze producten, hoewel alles op de fles vermeld staat, is 1/4.

Dit betekent dat we voor elke 4 delen verf 1 katalysator moeten toevoegen.

Stel je voor dat je 500 ml polyurethaanlak gaat gebruiken om het staal te verven. In dit geval moet u 125 ml katalysator toevoegen.

Hetzelfde gebeurt met primen. Als je 500 ml primer gaat gebruiken, moet er 125 ml katalysator in zitten.

Hoewel het misschien een beetje verwarrend klinkt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want als u de verf gaat kopen en u bijvoorbeeld om een kilo polyurethaanlak vraagt, zal de klerk u precies de hoeveelheid katalysator geven die u nodig heeft nodig.

Dus ga naar de winkel en vraag naar Acripol en Impripol, en zij zullen je de exacte afmetingen geven.

Ok, dat gezegd hebbende, laten we eens kijken welke stappen we moeten volgen om het staal correct te verven.

Hoe stap voor stap roestvrij of gegalvaniseerd staal schilderen

Eerste stap: Schuur het oppervlak

Om het te schuren, kunnen we het doen met een schuurpapierblok met gemiddelde korrel, of met een elektrische of pneumatische schuurmachine met P320 schuurschijven.

Je moet het oppervlak "beschadigen". Het is een materiaal dat niet zo goed schuurt, en als we dat niet doen, heeft het misschien niet de nodige hechting.

Dus zonder overboord te gaan, moeten we het hele oppervlak perfect schuren.

Terwijl we schuren, zullen we zien hoe het oppervlak begint te worden gemarkeerd met fijne lijntjes. We moeten het hele oppervlak zo laten. Natuurlijk, alleen het oppervlak, niet te veel schuren, want alle krassen zullen zichtbaar zijn wanneer de verf wordt aangebracht.

De tweede stap na het schuren van het staal is om het schoon te maken.

Tweede stap: reinig het oppervlak

We blazen of verwijderen al het schuurstof en maken het oppervlak vervolgens schoon met een universele ontvetter of een basisreiniger die je in huis hebt.

Zodra we het staal hebben geschuurd en gereinigd, gaan we verder met de derde stap, namelijk het aanbrengen van de primer.

Derde stap: Breng de primer aan

Om de primer aan te brengen, moeten we eerst de verf mengen, zoals ik al eerder zei.

Dus open het verfblik en het katalysatorblik en meng ze in de verhouding van 1/4.

Roer goed zodat het mengsel homogeen is.

Voeg aan dit mengsel 5% polyurethaanoplosmiddel toe, dit maakt het aanbrengen gemakkelijker. Hoewel het niet verplicht is, wordt het ten zeerste aanbevolen.

Eenmaal goed verwijderd, is het tijd om de primer aan te brengen.

Geldt net als normale verf. Ofwel met een poriënvrije borstel en roller, die geen haar of sporen achterlaten, of met een spuitpistool en compressor.

We brengen de primer goed aan over het hele oppervlak, waarbij we de hele primer goed verdelen.

We hoeven het niet verplicht te dekken. Verdeel de hele primer goed over het oppervlak zonder ergens te veel product achter te laten.

Als we na het aanbrengen van de eerste laag primer zien dat het niet goed dekt, geven we het een tweede laag. Uiteraard met inachtneming van de droogtijd tussen de lagen.

Zodra het hele oppervlak correct is bedekt met de primer, laat het drogen, en dat is alles, we gaan verder met de volgende stap.

Belangrijke opmerking:

Als je het twee lagen primer gaat geven, meng dan niet de hele primer met de katalysator, want als je het de tweede laag gaat geven, nadat je minstens 6 uur hebt gewacht tot de eerste laag droog is , de primer zal al uitgehard zijn door de katalysator en zal nutteloos zijn.

Stel je voor dat je 500 ml primer koopt. Mijn advies is om het in tweeën te delen: 250 ml + 250 ml.

In de eerste laag gebruik je 250 ml en voeg je de katalysator toe aan de verf. Als je het dan een tweede laag moet geven, heb je nog 250 ml die je niet hebt gekatalyseerd en dus in goede staat verkeert.

Dit is erg belangrijk. Tegen de tijd dat we de katalysator met de verf mengen, hebben we een paar uur om het product aan te brengen, omdat het snel uithardt en nutteloos is. En dit is het geval met zowel primer als verf.

Dus meng niet alle verf of alle primer met de katalysator. Meng gewoon wat je in die hand gaat gebruiken.

Vierde stap: Schuur de primer

Nu we de primer droog hebben, nemen we de fijnkorrelige spons en gaan deze voorzichtig over het hele oppervlak om eventuele onzuiverheden te verwijderen die mogelijk zijn achtergebleven bij het aanbrengen van de primer, en daarna maken we het oppervlak opnieuw schoon om te verwijderen het mogelijke stof dat uit dit zachte schuren is gekomen.

De manier om het schuurpapier te passeren moet heel glad zijn, zonder het pijn te doen. Gewoon om onzuiverheden zoals stofdeeltjes of vuil op het oppervlak te verwijderen, zodat het glad aanvoelt.

Dat wil zeggen, als je met je hand over het gegronde oppervlak gaat en het glad en glad aanvoelt, hoef je niet meer te schuren.

Vijfde stap: breng het polyurethaanglazuur aan

Nu we het gegronde en schone staal hebben, hoeven we alleen nog de Acripol polyurethaan aan te brengen. Dat wil zeggen, de verf in de gekozen kleur.

De manier om de verf aan te brengen is precies hetzelfde als wat we deden met de primer.

We geven het handen totdat het het hele oppervlak perfect bedekt, met respect voor de droogtijd tussen de lagen.

En ook tussen hand en hand schuren we voorzichtig, zoals we deden met de primer, zodat er geen onzuiverheden achterblijven en het oppervlak perfect glad en goed geverfd is.

En dat is het, we hebben het staal al goed geverfd. Als we het zo doen, hebben we in de toekomst geen problemen.

Als je denkt dat dit artikel interessant kan zijn voor een vriend of familielid die staal moet schilderen, deel het dan. Bedankt!

En misschien ben je ook geïnteresseerd in:

  • Hoe je metaal schildert zonder gereedschap in perfecte staat
  • Hoe schilder je een metalen oppervlak in slechte staat
  • Roest verwijderen van metaal

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: