Interieur

10 ideeën en oplossingen om de keuken naar de woonkamer te openen - Mil Ideas de Decoración

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Open de keuken naar de woonkamer door een muur af te breken, in eerste instantie allemaal voordelen, want naast het winnen van nuttige meters en een gevoel van ruimte, wordt ook de verlichting verbeterd waardoor deze meer kan doordringen, zonder obstakels.

Maar een goede planning is vereist om van de hervorming een proces te maken zonder kopzorgen en de handen van een professional. Naast natuurlijk duidelijk zijn over wat je wilt, want er zijn veel manieren om de keuken naar de woonkamer te openen, wat ook afhangt van je voorkeuren, het ontwerp en de plattegrond van het huis.

Om ideeën op te doen, hebben we 10 ideeën voorbereid om de keuken naar de woonkamer te openen, allemaal uitgevoerd door de Sincro architectuur- en interieurontwerpstudio, die elk detail met grote zorg heeft gepland, zodat de mogelijkheid om te openen de keuken naar de woonkamer was de juiste voor elk huis.

Volledig open

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

De meest effectieve optie, en een die de meest radicale verandering met zich meebrengt, bestaat uit het afbreken van de muur of muren die de keuken van de eetkamer scheiden en deze volledig open en geïntegreerd in de woonkamer laten.

In dit project installeerde de studio een moderne en minimalistische keuken met rechte lijnen in mat wit om een gevoel van lichtheid en elegantie te creëren.

Het woonkamermeubilair deelt de esthetiek met de keuken om een verfijnde en evenwichtige ruimte te creëren.

Laten we meer oplossingen bekijken.

Open en gescheiden door een schuine streep

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

In dit huis met vier slaapkamers werden muren gesloopt en een nieuwe indeling van de kamers gecreëerd, waardoor het mogelijk werd om voldoende ruimte te winnen om een bar in de keuken te installeren, nu open naar de woonkamer, die uitbreidt de werkruimte en opslag, terwijl de keukenruimte wordt gescheiden en gedefinieerd.

Tussen de zithoek en de keuken is de eethoek geplaatst. Allemaal open en heel helder.

Gescheiden door een halve muur

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

De voordelen zijn hetzelfde. De keuken en woonkamer worden helderder en visueel groter, delen dezelfde ruimte, maar elk gebied behoudt meer privacy.

Open en gescheiden door een structuur

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

Om wat onafhankelijkheid te creëren in de woonkamer en keuken op deze verdieping, ontwierp de studio een centrale structuur bekleed met houten planken om beide ruimtes van elkaar te scheiden en toch verbonden en open te blijven.

De structuur bevat ook kasten aan de keukenzijde, terwijl het aan de woonkamerzijde dienst doet als tv-meubel.

Met deze oplossing wordt er opbergruimte gewonnen, worden de twee kamers gescheiden en wordt er een origineel element aan de woning toegevoegd.

Open en gescheiden door op maat gemaakte meubels

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

In dit andere project veranderde het team de keuken in de hoofdrolspeler van het huis.

Een moderne en open schiereilandkeuken, met elegante afwerkingen in glanzend zwart en warm hout, gescheiden van de rest van de ruimte door een op maat gemaakt meubel, waarin kasten zijn geïnstalleerd in het gedeelte dat uitkijkt de eetkamer, geef opbergruimte en tv-ruimte.

Open keuken maar gescheiden door de eetkamer

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

Als de plattegrond en de indeling van de woning het toelaten, kan de keuken open gelaten worden, waardoor deze meters en licht wint, en de eethoek tussen de woonkamer en de keuken zelf plaatsen, zodat beide ruimtes, woonkamer en keuken, heb wat privacy.

Open en gescheiden door het kantoor. Samen maar niet door elkaar gegooid

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

Door muren af te breken en een nieuwe verdeling te plannen bij de renovatie van deze woning zijn er meters en licht gewonnen zowel in de keuken als in de woonkamer, waarbij een bar is kunnen plaatsen die fungeert als scheidingswand tussen de woonkamer en de keuken, maar dat ook het element is dat de twee ruimtes met elkaar verbindt, waardoor ze beide perfect geïntegreerd zijn.

Open het en installeer een partitiepaneel

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

Voor degenen die er niet van houden dat keuken en woonkamer samen zijn, maar wel de inherente voordelen van dit type renovatie nodig hebben, is dit uw oplossing.

De keuken komt uit op de woonkamer en er is een paneel geïnstalleerd, dat van hout kan zijn, zoals het ontwerp en de installatie van de studio in dit huis, of glazen omheiningen met metalen panelen, die ook licht binnenlaten.

Met deze optie kunnen we de keuken zoveel camoufleren als we willen, aangezien het paneel dat de keuken scheidt min of meer groot kan worden ontworpen, en de voordelen van een open keuken behouden.

Communiceer de keuken en eetkamer, zonder deze te openen

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

Een andere optie om de keuken naar de woonkamer te openen, is door een gat in de scheidingswand te maken om beide ruimtes met elkaar te verbinden, zoals het team deed op deze verdieping, maar zonder deze volledig naar de woonkamer te openen.

Op deze manier blijft de keuken open of halfopen, waardoor er licht en toegankelijkheid ontstaat, maar beide ruimtes hun totale onafhankelijkheid behouden.

Grote voordeuren naar de keuken

Reform en interieurontwerp door Estudio Sincro

In de basis is het dezelfde optie als de vorige, maar hier wordt de privacy van beide ruimtes versterkt door het plaatsen van een dubbele schuifdeur, waarmee de keuken kan worden losgekoppeld van de rest van de ruimte door de deuren te sluiten, en het geïntegreerd en toegankelijk houden met de deuren open.

Zoals we kunnen zien, zijn er veel manieren om een keuken naar de woonkamer te openen. Het hangt allemaal af van wat we echt nodig hebben, de plattegrond van ons huis en de beschikbare middelen, maar wat nooit mag ontbreken, zijn de handen van een goede professional die de hervorming adequaat voor ons uitvoert.

Dank aan Estudio Sincro voor het aanbieden van de mogelijkheid om enkele van hun werken te publiceren.

Als je meer wilt, kun je hier 20 ideeën zien om een kleine keuken in de woonkamer te integreren

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: