Decoratie-ideeën

10 soorten planten perfect voor de tuin

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een van de essentiële elementen voor een tuin is vegetatie, vooral planten. Ze verfraaien, verfraaien, zuiveren en bevochtigen de lucht, waardoor frissere ruimtes ontstaan. Dit zijn allemaal voordelen.

En het mooiste is dat je helemaal geen botanisch expert hoeft te zijn; Het enige wat je hoeft te doen is de juiste planten kiezen, die resistent zijn en minimale verzorging nodig hebben, om te genieten van een prachtige tuin vol gezonde planten.

Als dat je bedoeling is, kom dan met me mee om deze 10 soorten planten voor de tuin die we hebben geselecteerd te ontdekken, vanwege hun gemakkelijke verzorging, weerstand en natuurlijk hoe decoratief ze zijn.

Pioenrozen

Peony is een populaire plant, met prachtige kleuren die elke ruimte de perfecte kleuraccent kunnen geven. Daarnaast is het een zeer makkelijk te kweken plant, die goed tegen vorst en hitte kan en, mits goed verzorgd, vele jaren mee kan gaan.

Wil je een vleugje kleur toevoegen aan je tuin? Pioenrozen zijn misschien wat je nodig hebt. Je kunt ze in fysieke winkels kopen, want ze zijn makkelijk te vinden, maar je kunt ze ook vinden in online winkels waar je planten en andere middelen voor tuin en buiten kunt kopen. Laten we doorgaan.

Wilde Wortel

Zeer zuinig en ook gemakkelijk te vinden, deze plant die kleine en mooie witte bloemen ontspruit, is perfect als opvulplant, om grote oppervlakken in een prachtige witte tuin te bedekken.

Het is een plant die zich aanpast aan alle soorten klimaten, van de kust tot de bergen, zonder problemen door droge en hete binnenklimaten gaat, en daarom wordt het beschouwd als een zeer resistente variëteit.

Lavendel

Een vaste plant die perfect is voor de tuin, omdat hij praktisch onverwoestbaar, mooi, decoratief, aromatisch, heel eenvoudig te kweken en gemakkelijk te vinden is. Dit alles maakt het de ideale kandidaat om een plekje in je tuin in te nemen.

Bovendien kun je takjes nemen om het interieur van het huis te versieren, vooral de slaapkamer, aangezien het, zoals we zagen, een van de planten is die je helpt om beter te slapen.

Dragonaria

Met een breed scala aan kleuren in zijn bladeren onder zijn bonte bladeren, is de Antirrhinum, in de volksmond bekend als leeuwenbek, een plant die kleur en decoratie zal geven aan onze tuin.

Van roze tot geel, met tussenliggende tonen, met zijn prachtige bladeren kun je idyllische buitenkanten creëren.

Zijn verzorging is iets "voortreffelijker" dan de vorige die we hebben gezien, maar de kleuren zijn het zeker waard.

Heeft regelmatig maar niet overvloedig water nodig. Hij geeft de voorkeur aan warme klimaten, hoewel hij zich ook aanpast aan koele klimaten, en hij geeft ook de voorkeur aan de zon, hoewel hij schaduw kan verdragen.

Hulst

Het is geen plant, maar een struik en kan ons helpen grote oppervlakken te bedekken. Deze struik is droogtetolerant en kan zowel schaduw als directe blootstelling aan de zon weerstaan. Een zeer resistente soort die in de winter een rode vlek in onze tuin zal achterlaten dankzij de rode bessen.

Bamboe

Niets beter dan resistent bamboe om je tuin een exotisch tintje te geven. Afhankelijk van het geslacht kunnen deze 40 meter hoog worden. Ruim voldoende om een muur te creëren tussen jouw tuin en die van de buren, of een slingergang in de schaduw.

Bamboe is een zeer resistente plant die perfect tegen de zon kan. Ze heeft continu water en vochtige grond nodig, maar door haar grote weerstand is deze plant comfortabel en gemakkelijk te verzorgen.

Echeveria's / Vetplanten

Een veelzijdige en extreem resistente plant die de verzorging heel gemakkelijk maakt. Het wordt geen groot formaat, maar het heeft een van de mooiste vormen van alle vetplanten, waarmee we elk hoekje van onze tuin stijlvol kunnen decoreren.

Weerstaat probleemloos waterschaarste, direct zonlicht en andere extreme omstandigheden, zoals het contrast tussen de hitte van de dag en de milde vorst 's nachts.

Als je een resistente plant nodig hebt om je tuin te decoreren, dan is de vetplant echeveria de plant die je nodig hebt.

Hibiscus

Hibiscus is een struik waarin prachtige bloemen bloeien in een breed scala aan felle kleuren.

Deze struik uit Azië verdraagt geen vorst, dus als je besluit hem in de tuin te hebben, moet je hem in de winter isoleren tegen de kou als je niet wilt dat hij sterft.

Toch hebben we hem geselecteerd omdat het een plant is die heel goed tegen de zon kan. Zijn favoriete klimaat is warm, vooral het mediterrane klimaat, dat heet en vochtig is, en, zoals ik al zei, het goed bestand is tegen hoge temperaturen.

Klimmers en wijnstokken

De soorten klimplanten of wijnstokken zijn erg populair in tuinen vanwege hun karakteristieke manier van verticaal groeien als we ze helpen, door middel van roosters en andere middelen. Het is een plant die zowel de tuin als de bomen erin zal versieren, als we dat willen, evenals de gevel van ons huis.

Natuurlijk kiezen we, afhankelijk van het gebied waar we wonen, de ene of de andere soort, afhankelijk van het klimaat. Omdat er variëteiten zijn om uit te kiezen.

Het groeit over het algemeen goed in de schaduw, maar als we een soort willen die bloeit, zoals bougainvillea, is het beter om ze op een zonnige plek te zetten.

Als we aan de kust leven, houden sommige soorten van deze planten niet van het zoutgeh alte van de zee, en in kustgebieden kunnen ze verbranden. Maar als we het leuk vinden voor onze tuin, kunnen we de kamperfoeliesoort planten die extreem resistent is.

En als we in een gebied wonen waar de wintertemperaturen erg laag zijn, hebben we een soort klimmer zoals klimop nodig, die daar probleemloos tegen kan.

Als je geïnteresseerd bent in dit type plant, kun je hier meer te weten komen over verschillende soorten klimplanten.

Geraniums

En we eindigen deze lijst met resistente planten perfect voor de tuin, met een van de meest populaire en decoratieve: de geranium.

Een resistente plant die van de zomer houdt en er mooi uitziet als we er goed voor zorgen, wat niet moeilijk is, aangezien het een zeer dankbare en niet veeleisende plant is.

Houdt goed tegen de zon, hoewel het niet overbelicht mag worden. Het ideaal is om hem op een plek te planten waar hij 's ochtends zon krijgt en 's middags schaduw.

U moet continu maar matig water geven, omdat overtollig water de wortels doet rotten en de plant doodt.

Deze 10 resistente planten die we zojuist hebben beoordeeld, zijn perfect om in onze tuin te planten en te decoreren, zonder al te veel tijd aan verzorging te besteden.

Natuurlijk, afhankelijk van het gebied waar we wonen, zijn er planten die zich beter aanpassen dan andere, maar de meeste van dit artikel zijn goede winterharde planten voor de tuin.

Als je zover bent gekomen, zal dit artikel je zeker interesseren: Modieuze kamerplanten.

En jij, welke planten heb jij in de tuin? Ik las je in de reacties.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: