Huis tips

12 effectieve trucs om het plafond hoger te laten lijken - Thousand Ideas of Decoration

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Ze kunnen esthetisch of praktisch zijn, ik ga niet in op de redenen die je zou kunnen hebben om het dak van je huis hoger te laten lijken Waar ik hierin naartoe ga artikel, staan in deze 12 effectieve decoratietrucs om plafonds hoger te laten lijken

Bovendien zijn het relatief eenvoudige trucs die in alle huizen kunnen worden toegepast zonder dat je hoeft te werken.

In principe vier kleine dingen veranderen of toevoegen, zoals ze zeggen, zal genoeg zijn, ja, alleen om de plafonds hoger te laten lijken, niet dat ze dat zijn.

Dus, laten we beginnen met deze versiertrucs.

Weinig of geen contrast in muur- en plafondkleuren

Al het elimineren van het kleurcontrast tussen het plafond en de muren, we hebben ook het gebied geëlimineerd dat beide ruimtes begrenst, waardoor we alles zien als één, zonder afbakeningen die de grenzen van het dak aangeven.

Als je een andere kleur aan het plafond wilt toevoegen dan aan de muur, kun je de lamp beter op het plafond plaatsen.

Basiseenheden

De basiseenheden zoals deze die we zien van de firma Muebles Lagrama,die de hoogten niet overbelastendienen niet alleen om de plafonds lijken hoger, ze zijn ook ideaal voor kleine ruimtes die vol staan met weinig spullen.

Als je een kleine woonkamer hebt, zowel in vierkante meters als kubieke meters, vanwege het lage plafond, heb je dit soort meubels nodig.

Plaats hoge elementen in de hoeken

Een andere truc om plafonds hoger te laten lijken, is decoratieve elementen toe te voegen in de hoeken, zoals planten, lampen of andere objecten, die een lang en slank ontwerp hebben, of meerdere van hen die bijna tot aan het plafond reiken, waardoor onze blik van beneden naar boven gaat, waardoor het plafond hoger lijkt.

Bekijk deze ideeën om het huis met planten te versieren.

Afbeeldingen en verticaal uitgesneden illustraties

Amazon schilderen en fotografie

Zoals we in dit artikel zullen zien, is het concept van verticaliteit onze vriend als het gaat om het creëren van het gevoel dat de plafonds hoger zijn.

De schilderijen die we aan de muren hangen, kiezen ze verticaal, zullen het oog van beneden naar boven leiden, waardoor de optische illusie ontstaat dat de plafond is het hoogst.

Ontdek uit de hand van een professional hoe je foto's correct ophangt.

En als je alle oplossingen wilt weten die er zijn om foto's op te hangen zonder gaten te maken klik dan hier om dit artikel te lezen.

Hang gordijnen van vloer tot plafond

Als je het plafond hoger wilt laten lijken, moet je eventuele gordijnen verwijderen, tenzij ze van het plafond naar de vloer hangen.

Als de bovenkant van je rolgordijn zich op of onder de trommel van het rolgordijn bevindt en de onderkant ongeveer tien centimeter van de vloer is, dan zorgen je rolgordijnen ervoor dat je plafond lager lijkt dan het is.

Een centraal punt op de vloer creëren

Kopen op Amazon

Deze truc wordt veel gebruikt in decoratie. Het gaat om het creëren van een focus van aandacht die alle ogen afleidt van wat we proberen te verbergen.

In dit geval zal een mooi vloerkleed alle ogen naar beneden trekken en vanuit de hoogte centraal staan.

Een plint schilderen op halve hoogte

Om het gevoel te creëren dat de plafonds nooit eindigen en om ze hoger te laten lijken dan ze zijn, verf een plint aan de onderkant in een donkerdere kleur dan de rest , dit veroorzaakt dat gevoel.

Bekijk deze ideeën voor halfafgewerkte muurschilderingen die je kunt toepassen om deze truc te bereiken die we net hebben gezien.

Verlichting: inbouw

Als we lampen aan het plafond hebben hangen, nemen ze kostbare ruimte in beslag waardoor de plafonds nog lager lijken.

De beste oplossing voor lage plafonds op het gebied van verlichting is het toevoegen van inbouwverlichtingssystemen zoals patrijspoorten met hun verschillende halogeenlampen.

Het is niet de meest decoratieve, maar soms is het handig om wat stijl op te offeren om een geschiktere leefruimte te creëren.

Verticale lijnen

Of het nu met behang of verf is, de verticale strepen leiden het oog opnieuw van beneden naar boven, waardoor de illusie ontstaat dat het plafond hoger is.

Het is het tegenovergestelde van wat er gebeurt als je een horizontaal gestreept overhemd draagt, je ziet er dikker uit. Daarnaast is het nu erg in de mode om de muren te decoreren met strepen.

Verf de plafonds met een glanzende afwerking

Project en fotografie door Marc j. Potocsky

Zoals je goed weet, er zijn 3 fundamentele soorten verfafwerkingen: mat, satijn en glanzend.

Binnen glans zijn er ook verschillende afwerkingen: glanzend of gelakt.

Gelakt is de meest briljante afwerking die er kan zijn, het is precies hetzelfde als de glans van een auto, aangezien dezelfde lak of vernis wordt gebruikt.

Zoals je je kunt voorstellen, na het bekijken van de afbeelding boven deze paragraaf, werkt een plafond met een gelakte afwerking in een lichte kleur zoals wit, alsof het een spiegel is, reflecterend en vergrotend licht en het gevoel creëren dat het hoger is dan de juiste hoogte.

Als dit idee je acceptabel lijkt en je wilt het thuis toepassen, dan raad ik je aan als je nog nooit hebt gelakt, dat wil zeggen, je hebt geen ervaring, laat het dan doen door een professional.

Een muur lakken is niet eenvoudig, dus stel je een plafond voor. Ook vlekt deze verf veel en wast hij niet af met water, dus je kunt thuis een goede verf rollen.

Ontdek deze tips om het huis correct te schilderen.

Ramen van vloer tot plafond

Om deze truc uit te voeren, zul je me vergeven, maar het is noodzakelijk om te werken.

Hoewel als we klaar zijn, hebben we de plafonds hoger laten lijken vanwege de verticaliteit van de ramen en de grote hoeveelheid extra licht die nu binnenv alt.

Hoewel wat we op de afbeelding zien een muurschildering is, begrijp je het idee toch?

Smalle spiegels aan de muren

Zoals ik al eerder zei, alles wat verticaal is, zal ons helpen om het plafond hoger te laten lijken.

We hebben al gezien hoe ramen, foto's, verf en andere voorwerpen ons helpen bij deze onderneming.

Smalle en lange spiegels zijn ook een uitstekende truc om het plafond hoger te laten lijken en om meer licht en visuele breedte in huis te krijgen.

Zoals je kunt zien, kun je door een paar dingen hier en een paar dingen daar te veranderen, de plafonds eenvoudig hoger maken, of in ieder geval niet zo laag lijken.

Als je zo ver bent gekomen, weet ik zeker dat je ook geïnteresseerd bent in hoe je een lager plafond kunt maken, want soms is dat ook nodig.

Vertel me, kende je deze trucs? Wat denk je? Weet jij nog meer? Ik las je in de reacties.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: